VODW partner: Feyenoord maakt Opel jong en sexy

03 april 2013 Consultancy.nl

Opel heeft ondanks het hoge sponsorbedrag er verstandig aan gedaan om zich te verbinden aan Feyenoord. Dit is althans de mening van Beate van Dongen, partner bij adviesbureau VODW. “Feyenoord maakt Opel jong en sexy” zegt de marketing-expert tegenover vakblad Marketing Tribune.
 
Feyenoord en Opel
Begin maart maakte de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord bekend dat het een sponsorcontract heeft afgesloten met Opel. De autofabrikant sponsort de komende vier seizoenen zowel het eerste elftal als de jeugdopleiding en Sportclub Feyenoord. In ruil betaalt Opel circa €5 miljoen per jaar. Opel en Feyenoord zijn geen onbekenden van elkaar, de Duitsers waren ook in de jaren 1984-1989 al sponsor.

Opel vanaf het nieuwe seizoen hoofdsponsor van Feyenoord
 
Veel geld
Volgens de ervaren marketeer betaalt Opel veel geld om op het shirt van Feyenoord te staan. “Vijf miljoen per jaar is veel geld. In het huidige economische klimaat een ongekende som. Zeker ook als je ziet hoeveel moeite het andere eredivisieclubs kost om überhaupt een serieuze sponsor te vinden”.
 
Meer dan merkbekendheid
“Iedereen kent Opel. Dus voor de merkbekendheid hoeft dit mooie automerk Feyenoord niet te sponsoren”. Van Dongen stelt dat Opel met deze overeenkomst juist verder kijkt dan puur merkbekendheid. “Een paar jaar geleden was Feyenoord op sterven na dood en had torenhoge schulden. Een daadkrachtige directie, gesteund en geholpen door kapitaalkrachtige fans, heeft in no time schoon schip gemaakt. Vooral door een duidelijke koers uit te zetten” zegt Van Dongen. “Daarnaast presteert ook sterk met een team vol jeugdig elan en is het inmiddels met zeven spelers ook de hofleverancier van het Nederlands elftal”.
 
Hiermee verbindt de autofabrikant zich aan een club die zich in een duidelijke opwaartse spiraal bevindt. “Door Feyenoord te sponsoren investeert het automerk in de toekomst. En niet alleen in de toekomst van de club. Feyenoord maakt Opel weer jong en sexy”.

Nieuws

Meer nieuws over