First Consulting kondigt ambitieuze groeiplannen aan

02 april 2013 Consultancy.nl

Per 1 maart is de directie van First Consulting uitgebreid met de toetreding van Geert van den Goor, voormalig Executive Partner bij Accenture. Hiermee geeft het adviesbureau concrete invulling aan een ambitieuze groeistrategie voor de komende jaren. De groei van 5 naar 75 medewerkers over een periode van 7 jaar* zal in het beoogde scenario in minstens hetzelfde tempo doorzetten naar meer dan 200 medewerkers. In een interview met Consultancy.nl vertellen de drie directeuren van het adviesbureau meer over de organisatie, de positionering en de ambities voor de komende jaren.

Wat is jullie achtergrond, voorafgaand aan jullie positie als directeur bij First Consulting?

Ivo van Zuidam: “Na mijn studies Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit ben ik in 2002 gestart bij Accenture. Vlak na mijn promotie tot manager in 2005 was ik in 2006 één van de oprichters van First Consulting. Daar ben ik aan de slag gegaan als projectleider bij diverse utility bedrijven op projecten die bijdragen aan structurele kostenverlaging en kwaliteitsverhoging van de operationele bedrijfsprocessen.”

Geert van den Goor: “Ik ben na mijn studie Informatica aan de Radboud Universiteit in 1992 gestart bij Accenture, waar ik in 2002 promotie maakte tot partner. In die periode heb ik me gericht op verbeterprojecten bij overheden en ziekenhuizen, en complexe verander- en ICT-projecten bij bedrijven in de energiesector. Daarna ben ik in augustus 2007 benoemd tot Country Lead Health & Public Service van Accenture Nederland. Per 1 maart 2013 ben ik toegetreden tot de directie van First Consulting.”

Maarten Icking: “Na mijn studie Technische bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in 1999 gestart bij Accenture, waar ik in 2004 promotie maakte tot manager. Kort daarna was ik in 2006 één van de oprichters van First Consulting, waar ik als programmamanager bij diverse utility bedrijven complexe veranderingen op het gebied van de primaire operationele processen heb doorgevoerd.”

First Consulting - Directie

Wat heeft ervoor gezorgd dat First Consulting de afgelopen jaren zo succesvol is geweest?
“Onze propositie richting de klant is dat wij geloven in een combinatie van inhoudelijke proceskennis, systeemkennis en operationele daadkracht, met nadruk op combinatie. Onze belangrijkste competentie is het kunnen omzetten van een idee naar een concreet business resultaat. Doordat wij ons blijven inzetten totdat de klantorganisatie de projectresultaten heeft geabsorbeerd, creëren we vertrouwen en waardering bij onze opdrachtgevers. Dit uit zich vervolgens in nieuwe projecten, waardoor we als adviesbureau blijven groeien.”

Welke cultuur heerst er binnen First Consulting?
“Kernwoord voor de cultuur van First Consulting is ‘no-nonsense’. Dit komt op verschillende vlakken terug. Ten eerste reflecteert de term het type adviseurs dat we in dienst hebben: professionals die snel tot de kern van een probleem doordringen. Bovendien werken we altijd in samenwerking met lijnmedewerkers bij de klant op de werkvloer, ofwel vanuit ‘de fabriek’. Tot slot zie je deze ‘no-nonsense’ cultuur ook in onze eigen organisatie: zo beschikken we bewust niet over een kantoor en hebben we geen stafmedewerkers.”

Wat is de positionering van First Consulting binnen de consultancysector?
“First Consulting positioneert zich als proces- en technology consultant met focus op het verbeteren van de primaire operationele processen van onze klanten. Speerpunten hierbij zijn Asset Management, Operational Excellence, Compliancy & Safety, Customer Care en Data Management. Kenmerkend voor de bedrijven waar First Consulting zich met deze dienstverlening op richt, is dat ze een eigen fysieke infrastructuur in beheer hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld energie-, telecom-, kabel- en transport- en drinkwaterbedrijven.”

Wat zijn de ambities van First Consulting voor de komende jaren?
“We hebben een ambitieuze groeistrategie voor de komende jaren met een voorgenomen groei naar meer dan 200 medewerkers. Om deze ambitie te realiseren hebben we 3 belangrijke doelen gesteld.

Het eerste en belangrijkste doel dat we hebben gesteld is om tijdens de voorgenomen groei het huidige, hoge kwaliteitsniveau te behouden. We hebben hier het volste vertrouwen in en we maken dit richting onze klanten concreet door ons open te stellen voor resultaatgerichte afspraken. Denk hierbij aan een honorarium afhankelijk van behaalde bedrijfsresultaten.

Onze tweede doelstelling om de voorgenomen groei te realiseren is uitbreiding van ons klantenbestand. Hierbij focussen we ons op spelers buiten de voor First Consulting bekende energiesector. Deze doelstelling verwachten we op korte termijn te realiseren.

Tenslotte gaan we onze diensten gerelateerd aan Information Technology verder professionaliseren en uitbreiden. Deze ondersteunende discipline speelt in veel van onze projecten een belangrijke rol.”


Bedankt voor het interview. Vanuit Consultancy.nl blijven we de ontwikkeling van First Consulting op de voet volgen.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van First Consulting. Volg deze links voor de diensten en vacatures. Meer interviews vind je op deze pagina.

* First Consulting werd in 2006 opgericht door 5 voormalig consultants van Accenture. Vijf jaar later bereikte het adviesbureau de bijzondere mijlpaal van 50 medewerkers.

Nieuws

Meer nieuws over