50ste management adviseur in dienst bij First Consulting

07 september 2011 Consultancy.nl

First Consulting, adviesbureau met een focus op de energiesector, heeft iets meer dan 5 jaar na oprichting haar 50ste adviseur in dienst genomen. Ter ere van het jubileum sprak Consultancy.nl met Paul ten Haaf, adviseur bij het adviesbureau.

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Hoe hebben jullie het jubileum gevierd?
We hebben een speciaal event georganiseerd en zijn met 3 luchtballonnen met alle medewerkers de lucht in gegaan. We organiseren vaker bijzondere uitjes maar dit event was wel erg bijzonder. 2 km boven de grond met 50 man sterk is echt geweldig mooi om mee te maken. Bekijk het filmpje op de Facebook pagina van First Consulting.

Weinig adviesbureaus hebben in zo'n kort tijdsbestek zo'n snelle groei meegemaakt. Wat is het geheim van First Consulting?
Onze consultants maken het verschil: intelligent, sociaal en gedreven om het verschil te maken. Onze mensen zijn in staat om snel complexe problemen te doorgronden en te schakelen met alle lagen van de organisatie. Dit wordt altijd gekoppeld aan een pragmatische resultaat gedreven aanpak. Onze klanten waarderen deze aanpak en onze projectresultaten over het algemeen enorm. Dit betaalt zich terug in een lange termijn relatie met al onze klanten.

De energiesector is volop in beweging en is volgens analistenbureau Kennedy zelfs de snelst groeiende industrie in de wereldwijde consultingmarkt. Welke kansen ziet First Consulting in de markt? En waar staat First Consulting over 5 jaar tijd?
Er is inderdaad genoeg dynamiek in de energiebranche. Een aantal grote veranderingen die spelen: nieuw marktmodel in 2012, grootschalige uitrol slimme meter, nieuwe infrastructuur voor elektrische auto's, digitalisering van de energienetten en zo kun je nog wel even doorgaan. Wij verwachten dat we verder kunnen groeien in de energiesector door onze klanten te helpen met het aanpassen van hun processen aan de snel veranderende omgeving. Ook zien we groeikansen in aanverwante sectoren met grootschalige data intensieve processen. Maar voor ons is het wel het belangrijkste om groei en hoge kwaliteit hand in hand te laten gaten gaan. Dat betekent keuzes maken, focus houden en gestaag doorgroeien.

Over First Consulting
In 2006 is First Consulting gestart met 5 consultants na een afsplitsing van een gerenommeerd Big 5 consultancy kantoor. Sinds de oprichting is het bedrijf snel gegroeid; inmiddels heeft de energy & utilities specialist haar 53ste adviseur verwelkomd. Het adviesbureau onderscheidt zich in de markt door een combinatie van inhoudelijke proceskennis, systeemkennis en operationele daadkracht. First Consulting is sinds april 2011 partner van Consultancy.nl.

Nieuws