Nolan Norton geeft inzicht in Performance Management

12 maart 2013 Consultancy.nl

Het Nolan Norton Institute heeft een onderzoek gelanceerd naar de status van Performance Management. Het onderzoek bestaat uit een eenvoudige online self-assessment. Na het invullen van 18 vragen krijgen bedrijven en instellingen duidelijkheid over de volwassenheid van hun Performance Management. Op basis van de self-assessment zijn de consultants van het adviesbureau vanzelfsprekend bereid de dialoog aan te gaan over de resultaten en organisaties te helpen met hoe ze de slag kunnen maken naar de nieuwe generatie performance management.
 
Nolan Norton Institute is de onderzoekstak van adviesbureau Nolan, Norton & Co.
 
NNC - Performance Management Benchmark
 
Klik hier om de Performance Management survey in te vullen.
 
Performance Management
Het vakgebied Performance management ondergaat op dit moment een grondige transformatie. De gebruikelijke methoden voor performance management zijn te beperkt op financiële resultaten gericht, waardoor deze altijd achter de feiten aanlopen. Subdoelen worden vaak te laag afgesproken om de bonus veilig te stellen. Eéndimensionale doelstellingen leiden vaak tot pervers gedrag in de organisatie.
 
Performance management is vaak te veel op de korte termijn gericht en de aandacht voor investeringen gericht op de toekomst wordt vaak niet geïntegreerd in het systeem van performance management. Investeerders hechten daarom tegenwoordig ook meer aan performance management gebaseerd op leading parameters. De waarden van de onderneming, en de sustainability doelstellingen leven vaak een eigen leven buiten het systeem van performance management wat nadelig uitwerkt op het imago van de onderneming. Ook komt het voor dat performance management systemen te veel zijn gericht op rapportage, accountability, compliance en risk management, waardoor het kan gebeuren dat de doelen van de onderneming of instelling niet gehaald worden.

Nieuws

Meer nieuws over