Young Advisory Group timmert hard aan de weg

08 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Young Advisory Group (YAG) werd in 2011 door enkele studenten opgericht en is inmiddels 3 jaar later uitgegroeid tot een gezond bedrijf, gerund door maar liefst 22 studenten. De studenten met uiteenlopende studieachtergronden werken in de eerste plaats als adviseur voor met name MKB bedrijven, maar zijn ook mede-eigenaar en vervullen ieder specifieke taken binnen YAG zoals bijvoorbeeld de boekhouding en personeelszaken.

Focus op MKB
Wat YAG uniek maakt is het feit dat het adviesbureau niet concurreert met de grotere, gerenommeerde adviesbureaus in de markt. YAG biedt een goedkoop alternatief voor de MKB bedrijven als het gaat om het inwinnen van professioneel advies. Een gemiddeld project kost opdrachtgevers tussen €2.000 en €20.000. Dat YAG geen bedreiging vormt voor de grotere adviesbureaus wordt onderstreept door het feit dat de YAG adviseurs regelmatig trainingen krijgen van de gerenommeerde adviesbureaus Roland Berger (Amsterdam) en Berenschot (Utrecht). Ook worden ze bijgestaan door diverse experts zoals Hans Biesheuvel, bestuursvoorzitter van MKB Nederland, en Anthony Ruys, voormalig topman van Heineken.

Young Advisory Group - Groningen

De kracht van YAG
“Managers in het MKB willen datagedreven beslissingen nemen. Met een explosie aan beschikbare informatie is dat lastig te realiseren. Vaak ontbreekt de tijd of de capaciteit in de onderneming” aldus Reinier Schneider, adviseur bij YAG. Het adviesbureau springt hier goed op in door de grote hoeveelheid data snel te filteren voor de klant. Volgens YAG adviseur Merel van der Velde is er zeker in deze tijden bij MKB bedrijven veel behoefte aan zulke diensten.