KPN Consulting: Werknemers willen IT skills verbeteren

13 februari 2013 Consultancy.nl

Bijna drie op de vijf werknemers (59%) willen hun ICT-vaardigheden verbeteren. Gemiddeld zijn zij bereid daar zelfs een dagdeel (3,5 uur) per week aan te willen werken. Het liefst hebben ze dat een directe collega helpt bij het verbeteren van ICT-skills. Dat blijkt onderzoek in opdracht van KPN Consulting onder fulltime werkende Nederlanders.
 
Hoe ICT-skills verbeteren?
De ondervraagde professionals geven aan dat de tevredenheid over hun ICT-vaardigheden op verschillende manieren kan worden verhoogd. Meest populair hierbij is uitleg van de technologie door een directe collega (37,8%) of een expert binnen de organisatie (35%). De handleiding is met een gemiddelde van 16,2% niet populair onder werknemers. Vragen stellen aan experts via social media is de minst populaire oplossing (7,5%).
 
Mannen vs vrouwen
KPN Consulting keek in het onderzoek ook naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het ICT adviesbureau concludeert dat behoeftes verschillen als het gaat om vormen van support. Zo geven opvallend meer vrouwen de voorkeur aan het inroepen van hulp van een directe collega: 44% van de vrouwen versus 34,5% van de mannen staat hiervoor open. Ook noemen vrouwen bijna twee keer zo vaak als mannen een klassikale training of cursus als oplossing (36% versus 18,2%). Mannen geven op hun beurt vaker dan vrouwen de voorkeur aan het zelf opzoeken van informatie via intranet of internet (21,8% versus 8 %).
 
KPN Consulting - ICT Vaardigheden
 
“Zoals uit het onderzoek blijkt, verschilt de behoefte per doelgroep. Met meer trainingen geven en handleidingen schrijven alleen, los je het probleem niet op”, zegt consultant Richie van Heuven van Staereling van KPN Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over