Kirkman Company sluit zich aan bij De Groene Zaak

05 februari 2013 Consultancy.nl

Kirkman Company heeft zich aangesloten als partner van ‘De Groene Zaak’, een organisatie dat zich inzet voor een duurzamere economie. Kirkman Company is na AT Osborne, Dutch, Ecofys, Rebel Group, Squarewise en Wij zijn Koel het zevende adviesbureau dat is aangesloten bij De Groene Zaak.
 
Om partner te kunnen worden van De Groene Zaak moest het adviesbureau uit Baarn voldoen aan diverse criteria, waaronder een aantoonbare track record op het gebied van duurzaamheid, een bereidheid om mee te werken aan toekomstig onderzoek en het betalen van een contributie.
 
Duurzame partnerships
De samenwerking met De Groene Zaak is voor Kirkman Company de derde samenwerking in korte tijd met een instelling dat zich inzet voor een duurzamere samenleving. Vorig jaar sloot Kirkman Company zich aan bij The Circle Economy, een non-profit instelling dat een transitie wil bewerkstelligen van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. En eind 2012 zette het samen met TNO het initiatief SPARKS op, een platform dat organisaties helpt om hun duurzame innovatie te versnellen.
 
Kirkman Company en Duurzaam
 
Guido Braam, Managing Partner van Kirkman Company, is enthusiast over de samenwerking: “Steeds meer wordt ingezien dat bedrijven niet minder slecht moeten handelen, maar dat bedrijven en organisaties een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Sustainability als drijver voor innovaties, nieuwe verdienmodellen en uiteindelijk een nieuw economisch systeem. Laat maar komen die beweging, wij zijn er klaar voor”. Medio vorig jaar verzorgde de partner tijdens de ‘MVO Summer School’ een presentatie over de kansen die voortkomen uit duurzame businessmodellen.
 
Over De Groene Zaak
De Groene Zaak streeft naar een innovatief business model met duurzaamheid als uitgangspunt voor de economische basis. Belangrijke richtpunten zijn: Het verminderen van verspilling en afval, inzetten maximale energiereductie en toepassing van duurzame energie. 

Nieuws

Meer nieuws over