Top 10 Strategy Consulting bureaus van Europa

04 februari 2013 Consultancy.nl

De top van de strategy consulting branche wordt al jaren gedomineerd door dezelfde spelers. De onlangs verschenen ranking 'Top 10 Strategy Consulting Firms 2013' van analistenbureau Vault bevestigt dit opnieuw. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar worden de top 5 posities ingenomen door BCG, McKinsey, Bain, Booz en Roland Berger.

Twee onderdelen liggen ten grondslag aan de ranking: een meting van de 'prestige' van adviesbureaus (30%) en de algemene werknemerstevredenheid (70%). 

Een overzicht van de Top 10 Strategische Consultancykantoren van Europe 2013:

Adviesbureau 2013 2012
The Boston Consulting Group 1 1
McKinsey & Company 2 2
Bain & Company
3 3
Booz & Company 4 4
Roland Berger 5 5
Monitor Group*
6 7
Oliver Wyman
7 6
A.T. Kearney 8 8
OC&C Strategy Consultants 9 9
L.E.K. Consulting Europe 10 10

 

Monitor Group is in november 2012 overgenomen door Deloitte

Amerikaanse grootmachten
In de top 10 staan maar liefst 7 strategie adviesbureaus die hun roots hebben in de V.S. De overige drie spelers komen uit Europa: Roland Berger (Duitsland), OC&C Strategy Consultants (UK) en L.E.K. Consulting (UK). De gerenommeerde spelers Arthur D. Little (VS) en Simon-Kucher & Partners (Duitsland) vallen net buiten de Top 10.

Nederlandse strategie consultants
Nederlandse adviesbureaus die diensten verlenen op het gebied van strategie consultancy, zoals Gupta Strategists, Harvest en SparkOptimus, zijn door hun kleine omvang niet meegenomen in de ranking.

Op de pagina Consultancy Rankings vind je een volledig overzicht van rankings van adviesbureaus.

Meer weten over de geschiedenis van de diverse strategie adviesbureaus? Bekijk dan ook het artikel 'Tien strategy bureaus stammen af van McKinsey, Booz en ADL'.

Nieuws

Meer nieuws over