Royal HaskoningDHV neemt Eindhovense branchegenoot Uticon over

27 juni 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV heeft het Eindhovense voedseladvies- en -ingenieursbureau Uticon overgenomen.

In 1985 zag Uticon het levenslicht. In de daaropvolgende vier decennia jaar groeide het uit tot een internationaal ingenieurs- en adviesbureau met bijna honderd medewerkers: vandaag de dag heeft Uticon – met hoofdkantoor in Eindhoven – vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Sinds 2010 richt het bedrijf zich uitsluitend op de voedselindustrie. Daarbinnen ondersteunt het uiteenlopende klanten. Zo hielp het ingenieurs- en adviesbureau afgelopen jaar een groente- en fruitverwerkingsbedrijf met het verbeteren van zijn productieproces.

Royal HaskoningDHV neemt Eindhovense branchegenoot Uticon over

Verder werden de specialisten van Uticon in het verleden eveneens ingeschakeld door (onder andere) een Vlaamse whiskydistilleerderij, een aardappelbedrijf, een chocoladeproducent, een zuivelgroothandelaar en een fabrikant van vleesvervangers.

Nog betere dienstverlening

“Door onze krachten te bundelen, krijgen we toegang tot internationale markten, andere klanten, diensten en locaties van Royal HaskoningDHV”, zegt René de Roos, werkzaam als Managing Director van Uticon.

“De krachtenbundeling is goed voor onze klanten, die we zo nog beter kunnen helpen: ze profiteren van een uitgebreidere dienstverlening en van nog meer innovatieve oplossingen”, vertelt De Roos. “We staan klaar om elk aspect van de productiefaciliteiten en -processen te ondersteunen.”

De Roos benadrukt dat de bundeling van krachten niet mogelijk zou zijn geweest zonder de toewijding en inzet van alle medewerkers van Uticon. “Hun harde werk heeft ons gebracht tot waar we nu zijn: we zijn ontzettend trots op alles wat we samen hebben bereikt.”

“Wij zijn zeer verheugd dat we het team van Uticon mogen verwelkomen”, aldus Marije Hulshof, CEO van Royal HaskoningDHV. “Samen kunnen wij klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie nog beter van dienst zijn.”

“In dit snelgroeiende marktsegment wordt onze groeicapaciteit beperkt door de krappe arbeidsmarkt”, vervolgt Hulshof. “Met de overname kunnen we grote geïntegreerde projecten aan waar engineering, procurement en construction management (EPCM) samenkomen en verduurzaming centraal staat.”

“Ook voor ons is dit de volgende stap om groei te creëren”, voegt De Roos toe. “En dat is niet alleen goed voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers: zij krijgen heel wat nieuwe groei- en ontwikkelkansen. De krachtenbundeling is anders gezegd een win-win op alle fronten.”

Al 140 jaar

Royal HaskoningDHV (omzet: €736 miljoen) ondersteunt al 140 jaar klanten met ingenieurs- en adviesdiensten. Vandaag de dag beschikt de organisatie over vestigingen in ruim 20 landen. In totaal werken er meer dan 6.000 professionals voor het ingenieurs- en adviesbureau.

Royal Haskoning DHV helpt uiteenlopende klanten met diverse vraagstukken. Zo ondersteunt het verzekeraars bij het ontwikkelen van een overstromingsverzekering. Verder helpt het ingenieurs- en adviesbureau luchthavens met het verminderen van hun afvalstromen.