Royal HaskoningDHV benoemt Marije Hulshof tot CEO

17 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft Marije Hulshof aangesteld als Chief Executive Officer (CEO). Ze neemt per 4 april het stokje over van Erik Oostwegel.

Met de keuze voor Marije Hulshof installeert het ingenieurs- en adviesbureau een goede bekende aan de top. Hulshof maakt al sinds 2012 deel uit van Royal HaskoningDHV en zetelde sinds vorig jaar ook in de raad van bestuur. Daarvoor gaf ze jarenlang leiding aan de businessunits Industry en Buildings.

“Marije is met haar ervaring en resultaatgerichte mentaliteit een sterke en verfrissende aanwinst gebleken voor de raad van bestuur. We hebben er het volste vertrouwen in dat Marije het bedrijf kan leiden”, aldus Peter Blauwhoff, voorzitter van de raad van commissarissen van Royal HaskoningDHV.

Marije Hulshof, Chief Executive Officer, Royal HaskoningDHV

“Na tien als CEO was het voor mij een moment om te reflecteren. Dit is dan ook het juiste moment voor mij om het CEO-stokje over te dragen aan Marije”, zegt aftredend CEO Erik Oostwegel, die overigens wel actief blijft in het bestuur. “Als Chief Commercial Officer zal ik me meer richten op markten en klanten.”

“Ik ben vereerd om de rol van CEO van Erik over te nemen”, laat Hulshof weten. “We zetten vol in op de uitvoering van onze Stronger25-strategie. Wij werken in een volatiele wereld die tegelijkertijd vol kansen zit en als Royal HaskoningDHV wij zijn uitstekend gepositioneerd om onze klanten te helpen en tegelijkertijd een positieve impact te hebben. Daar zet ik me voor in, samen met alle getalenteerde collega’s in ons fantastische bedrijf.”

Voordat ze zich aansloot bij Royal HaskoningDHV was Hulshof directeur van de internationale divisie van Agentschap NL, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor werkte ze onder meer als managementconsultant bij Berenschot.

Hulshof studeerde Sociale Geografie in Amsterdam en behaalde later een post-doctoraal diploma aan de Faculteit Economics and Business Administration van de UvA.

De driekoppige raad van bestuur van Royal HaskoningDHV bestaat naast Hulshof en Oostwegel uit Chief Financial Officer Jasper de Wit. Samen geven ze leiding aan een team van meer dan 6.000 collega’s verspreid over kantoren in ruim 25 landen wereldwijd.