David de Graaf leidt Digital business van Royal HaskoningDHV

24 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft de Nederlander David de Graaf benoemd tot Global Director van zijn Digital business.

In zijn nieuwe rol staat De Graaf aan het hoofd van de digital consultancy en software solutions business van het wereldwijde ingenieurs- en adviesbureau. Hij geeft leiding aan een team van ongeveer 300 collega’s, waarvan de meeste actief zijn op de Nederlandse thuismarkt en in het Verenigd Koninkrijk.

De Graaf neemt het stokje over van Niels Schallenberg, die de Director-rol combineerde met zijn andere rol als Global Director van de business line Water & Maritime.

David de Graaf leidt Digital-divisie van Royal HaskoningDHV

“De afgelopen jaren hebben we al een stevige groei gezien in digitale consultancy en softwareoplossingen, zowel autonoom als door acquisities. Om onze strategische groeiambities voor de komende jaren te realiseren, is meer inzet en focus van het management vereist”, aldus Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV. “Daarom ben ik zeer verheugd te kunnen aankondigen dat David de Graaf Niels Schallenberg zal opvolgen als Global Director Digital.”

De Graaf sloot zich eind 2020 aan bij Royal HaskoningDHV in navolging van diens overname van strategische bedrijfstransformatiespecialist Novius, waar hij eerder partner was. Volgend op de integratie van Novius binnen de organisatie werd De Graaf verantwoordelijk voor de Digital Consultancy & Data Solutions-unit, onderdeel van de Digital-business line binnen Royal HaskoningDHV. 

Verder lezen: David de Graaf: ‘Royal HaskoningDHV en Novius brengen de fysieke en digitale wereld samen’.

“Samen de samenleving versterken door gebruik te maken van de grote potentie van digitale technologie, dat is mijn passie en uitdaging”, aldus De Graaf. “Bij Royal HaskoningDHV kunnen we door 140 jaar domeinkennis te combineren, onze visie om de fysieke en digitale wereld te integreren met digital twins en het potentieel van software en data te benutten, een significante bijdrage aan de wereld en onze klanten.”

Schallenberg: “Ik ben erg trots op de sterke groei van onze Digital business in de afgelopen jaren. We hebben een sterke basis gelegd om onze groei verder te versnellen door het bieden van een naadloos aanbod van software, technologie, consultancy, design en engineering. Ik ben verheugd om de leiding aan David over te dragen om onze spannende reis voort te zetten.”

Royal HaskoningDHV telt wereldwijd zo’n 6.000 professionals in meer dan 25 landen.