Novius sluit zich aan bij Royal HaskoningDHV Digital

23 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Royal HaskoningDHV is bezig met een flinke opmars in de consultancywereld. Met de overname van Novius voegt het een team van zo’n 50 consultants gespecialiseerd in strategische bedrijfstransformaties toe aan de Digital-praktijk.

Gisteren nam Royal HaskoningDHV nog het Britse transportadviesbureau ITP over en eerder nam het onder meer data science adviseur Ynformed over. Nu heeft het wereldwijde ingenieursbureau de overname van Novius bekendgemaakt.

Novius werd 25 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een leidende speler in digitale transformatie consultancy. Het bedrijf werkt voor opdrachtgevers in de publieke en private sector, waaronder Schiphol, Rabobank, Gemeente Tilburg, Enza, AEGON, NS, ProRail en Waterschap Rivierenland.

Novius sluit zich aan bij Royal HaskoningDHV Digital

Diensten die het adviesbureau aanbiedt zijn onder meer het ontwikkelen van digitale strategie, het digitaliseren van bedrijfsprocessen, datagedreven werken, het inrichten van de bedrijfsarchitectuur, en het begeleiden van digitale programma’s en projecten.

Novius is ook bekend in de markt voor een aantal gerenommeerde eigen methoden zoals het Business Transformatie Framework en het Architectuur Raamwerk. Deze raamwerken worden gebruikt door tal van organisaties als leidraad voor de inrichting en uitvoering van hun digitale transformatieplannen. 

“We zijn verheugd het Novius-team te verwelkomen met hun expertise in bedrijfsarchitectuur en digitale transformatie. Hiermee kunnen we organisaties beter ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën om relevant te blijven”, aldus Erik Oostwegel, de CEO van Royal HaskoningDHV. 

Onderdeel van Royal HaskoningDHV Digital

Met de overname bouwt het ingenieursbureau uit Amersfoort zijn consultancydienstverlening verder uit. Deze diensten werden recent gebundeld in Royal HaskoningDHV Digital, gevormd door de samenvoeging van inhouse consultants en software met de overgenomen teams van Ynformed in Nederland, en Ambiental, Lanner en ITP in het Verenigd Koninkrijk. 

Royal HaskoningDHV Digital helpt Royal HaskoningDHV met het “verbinden van de fysieke met de digitale wereld”, zegt Niels Schallenberg, een voormalig Deloitte-adviseur die leiding geeft aan Royal HaskoningDHV Digital. Te denken valt aan vraagstukken op het gebied van energietransitie, mobiliteit, watersystemen en stedelijke ontwikkeling. 

Voor Novius komt hiermee een einde aan 25 jaar onafhankelijkheid, maar daar krijgt het bureau veel voor terug, zegt oprichter Marc Beijen. “Door gezamenlijk op te treden vergroten we onze slagkracht en impact op het gebied van digitale transformatie, waardoor we organisaties nog beter kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame business strategie en een toekomstvaste bedrijfsvoering.” 

Beijen richtte Novius op samen met Eric Broos. Andere partners van het adviesbureau (jaaromzet: €9 miljoen) zijn Jeroen Cloo, Sebastian Bauer, Guido Bayens, David de Graaf en Hendrik Stadman Robaard.

Als onderdeel van de integratie verhuist Novius binnenkort van het Utrechtse Langbroek naar Amersfoort.