RHDHV neemt Brits transportadviesbureau ITP over

23 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft het Britse transportadviesbureau ITP ingelijfd, waarmee het zo’n 40 consultants toevoegt aan het team in het Verenigd Koninkrijk. 

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Royal HaskoningDHV om ons aanbod in transportplanning verder uit te breiden”, geeft ITP-oprichter Colin Brader aan in een reactie op de deal. Brader werkte hiervoor voor branchegenoot Atkins. Gedreven vanuit zijn visie om “transport meer vanuit een gebruikersperspectief” te benaderen besloot hij 22 jaar geleden om ITP op te richten. 

ITP geldt als een vooraanstaand Brits adviesbureau voor transportplanning en -onderzoek, met een focus op duurzame oplossingen. Het team van het bedrijf werkt voor zowel de publieke als de private sector. Zo is het bedrijf actief voor overheidsinstellingen, (internationale) transportbedrijven, regeneratiebureaus en lokale autoriteiten.

Jon Parker, een oud-collega van Brader bij Atkins die zich in 1999 voegde bij ITP, zegt over de krachtenbundeling: “Royal HaskoningDHV en ITP delen de overtuiging dat we met duurzame oplossingen onze steden bereikbaar en leefbaar houden. Het samenbrengen van onze Nederlandse en Britse ervaring in duurzame mobiliteit stelt ons in staat om wereldwijd onze klanten beter van dienst te zijn.” 

Transport consultancy ITP joins Dutch engineering firm RHDHV

Volgens Erik Oostwegel, de CEO van Royal HaskoningDHV, kan het Nederlandse advies- en ingenieursbureau nu “een grotere rol spelen in het transportsegment, vooral in een wereld waar na de pandemie nieuwe perspectieven op mobiliteit nodig zijn.”

De topman wijst daarbij op het “sterke trackrecord” van ITP in advies rondom duurzame transportplanning, dat nu gecombineerd wordt met de expertise van Royal HaskoningDHV op het gebied van actief reizen, slimme mobiliteit, ontwikkelingsplanning en engineering. Het resultaat is volgens hem een team met de capaciteiten die nodig zijn om de mobiliteitsuitdagingen van de 21ste eeuw te kunnen aanpakken. 

Uitdagingen waarnaar Oostwegel verwijst zijn onder meer een exponentiële groei in de vraag naar vervoer als gevolg van bevolkingsgroei, het streven naar duurzamere vervoersmethoden, een mobiliteitsecosysteem dat in zijn geheel verandert, de opkomst van technologie-gedreven oplossingen, en meer.

Voor Royal HaskoningDHV is het alweer de derde Britse transactie in de afgelopen 24 maanden. Vorig jaar nam het ingenieursbureau Ambiental (een specialist in digitale overstromingsgerelateerde diensten) en Lanner (een software- en adviesbureau) over. 

Wereldwijd heeft Royal HaskoningDHV ongeveer 6.000 professionals in dienst, die actief zijn vanuit meer dan 20 kantoren.