Accenture en E&Y meest homovriendelijke werkgevers

23 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Accenture is gekozen tot de meest homovriendelijke werkgever van Groot-Brittannië. Andere adviesbureaus die voorkomen in de top 100 zijn Ernst & Young, IBM, KPMG en Deloitte.

De gay-friendly lijst wordt jaarlijks opgesteld door Stonewall, een stichting die zich inzet voor “gender equality”. De resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek onder HR-werknemers en anonieme werknemersfeedback.

Accenture
Multinational Accenture won de award voor de kracht en omvang (200 deelnemers) van zijn interne lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendernetwerken. Het feit dat de netwerken beschikken over executive sponsoring, geleid door een lid van het bestuur, kreeg tevens lof van de jury. Verder heeft het adviesbureau uitgebreide diversiteitstraining ontwikkeld en door de hele organisatie uitgerold. Onderdeel van deze leergang dis het stimuleren van homovriendelijk gedrag.

Top 10 homovriendelijke werkgevers:
1. Accenture
2. Gentoo (woningcorporatie)
3. Co-operative group (retailer)
4. Nottinghamshire Healthcare NHS Trust
5. Home Office (overheidsinstelling)
6. Ernst & Young
7. Barclays
8. IBM
9. Simmons & Simmons
10. Metropolitan (woningcorporatie)
76. KPMG
82. Deloitte

Publieke sector
De Britse “gay-friendly” lijst wordt gedomineerd door bedrijven en instellingen actief in de publieke sector. De media en sportsector scoorden slecht. “Media en sport hebben nog steeds een lange weg te gaan in het omhelzen van homovriendelijk beleid”, zegt Stonewall in een persbericht.

Gerelateerde berichten:
- Adviesbureau geeft voorkeur aan homosexuele collega
- E&Y USA biedt homoseksuele medewerkers voordelen