E&Y USA biedt homoseksuele medewerkers voordelen

13 januari 2012 Consultancy.nl

Ernst & Young in de V.S. gaat zijn lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele werknemers (LGBT) financieel steunen. Het Big 4 kantoor gaat een financiële vergoeding geven aan Ernst & Young adviseurs die te maken hebben met financieel nadelige regelingen van de overheid en de afzonderlijke staten. In de VS hebben veel homostellen te maken met financieel nadelige regelingen, onder meer op het terrein van ziektekosten.

Vanaf 1 januari 2012 heeft het adviesbureau een ‘tax break’ doorgevoerd voor LGBT-medewerkers (lesbian, gay, bisexual and transgender employees). Volgens het persbericht van E&Y is het de eerste van de Big 4 kantoren die een soortgelijke regeling heeft doorgevoerd. Er is in de afgelopen jaren steeds meer nadruk gekomen op de ‘LGBT-vriendelijkheid’ van werkgevers worden in de V.S met als gevolg dat een groeiend aantal werkgevers zulke belasting voordelen geven aan hun medewerkers.

In veel Amerikaanse staten worden same-sex partnerschappen niet erkend. Daarnaast zijn er verschillende wetten op federaal- en staatniveau die ervoor zorgen dat er extra belastingen worden geheven op paren van hetzelfde geslacht. Uit onderzoek blijkt dat homoseksuele medewerkers jaarlijks circa $1.500 dollar meer kwijt zijn dan overige medewerkers.