Kurtosis en Heights AI lanceren training voor LLM en Gen AI

17 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Interesse om large language models (LLM’s) uit te rollen binnen de organisatie? Kurtosis en Heights AI hebben samen een nieuwe trainingsreeks ontwikkeld voor technische specialisten en business professionals.

Met de komst van ChatGPT heeft het grote publiek kennisgemaakt met de kracht van generatieve AI (Gen AI) en in het bijzonder large language models (LLM’s). LLM’s zijn in staat om automatisch rapporten te genereren, documenten samen te vatten en zelfs programmeercode te schrijven.

Het gebruik van LLM’s biedt diverse voordelen, zoals verbeterde efficiëntie, verhoogde productiviteit en vergaande automatisering van werkprocessen. Bijna één op drie Nederlanders gebruikt inmiddels generatieve AI-tools. In het bedrijfsleven ligt dat percentage nog aanzienlijk hoger. 

Kurtosis en Heights AI lanceren training voor LLM en Gen AI

Bij het succesvol toepassen van LLM’s komt echter veel kijken: de technologie moet worden uitgerold, de veiligheid moet worden gewaarborgd, de data moet op orde zijn en mensen moeten nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen (denk aan ‘prompting’). 

Business en technische LLM-training

De nieuwe trainingen van Kurtosis (een data-adviesbureau) en Heights AI (specialist in AI) bieden praktische kennis en tools om LLM’s optimaal te benutten. Er zijn twee varianten van de training beschikbaar: een met een technische inslag en een business training.

De business training legt de nadruk op de praktische toepassing van LLM-modellen, waarbij deelnemers leren hoe ze de technische haalbaarheid van een LLM-use case realistisch kunnen inschatten en de verwachte financiële impact kunnen bepalen. “Bij veel van onze klanten merken we dat de vraag speelt wat LLM-modellen voor hun organisatie kunnen betekenen”, zegt Wilfred de Graaf van Heights AI.

De technische training richt zich op de basisprincipes en techniek achter LLM-modellen en hoe deze afgestemd kunnen worden op de data en context die relevant zijn voor de organisatie.

Tijdens de trainingen wordt uitvoerig stilgestaan bij het brede scala aan LLM-toepassingen en hoe deze nuttig kunnen zijn voor verschillende organisaties. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om LLM’s op maat te maken voor hun eigen organisatie en gaan hands-on aan de slag om de kracht van generatieve AI te ontdekken.

“Deelnemers beschikken na deze training over de kennis en vaardigheden om een LLM volledig naar hun specifieke behoeften aan te passen”, stelt Stefan van der Jagt van Kurtosis.

Beide trainingen zijn beschikbaar via het trainingsplatform Data to Go, een initiatief van Kurtosis.