Kurtosis

Kurtosis helpt publieke organisaties bij maatschappelijke vraagstukken met evidence-based inzichten en advies. We zijn een groeiend bureau met ervaren professionals op het gebied van data-analyse, datascience en datagedreven werken. Facts, figures & fun is wat ons drijft.

Door verbinding te leggen tussen data en domeinkennis bieden we inzichten en oplossingen die helpen om meer grip te krijgen op het vraagstuk. Met deze krachtige combinatie helpen wij klanten hun (maatschappelijke) performance te verbeteren: doelgericht, concreet en realistisch.

Business intelligence

Wij helpen organisaties om op gerichte wijze data te verzamelen, te registreren en te analyseren en de daaruit resulterende informatie en kennis in besluitvormingsprocessen toe te passen om de prestaties van de organisatie te verbeteren. Dit doen we met dashboards gericht op bedrijfsvoering, finance en control, beleidseffecten, prognoses en voorspellingen. 

Advies

Wij helpen klanten met datagedreven werken. Daarbij gebruiken wij onze domeinkennis en jarenlange ervaring van de publieke sector om duurzame oplossingen voor onze opdrachtgevers te realiseren. We vinden het belangrijk dat de te implementeren oplossingen van blijvende waarde zijn en onderdeel uitmaken van de (nieuwe) werkwijze.  

Onderzoek

Wij verzamelen en valideren data uit verschillende bronnen om tot inzichten te komen. Als reeds beschikbare data of documenten nog niet voldoende inzichten bieden, zetten wij gericht onderzoeksmethoden in om het vraagstuk op een goede wijze te beantwoorden. 

Data To Go

Data To Go verzorgt (introductie)trainingen over data-science methodieken, verdiepende en vakinhoudelijke trainingen en het leren beheersen van veelgebruikte tools. Dit doen we voor onze eigen medewerkers én inhouse bij onze opdrachtgevers. Daarnaast geven onze consultants regelmatig masterclasses op actuele thema’s.

Detachering

Ook bij een tijdelijke behoefte aan een data-professional voor een project of pilot zijn wij inzetbaar. Wij hebben mensen in dienst die binnen informatiemanagement onder andere als data-analist, onderzoeker, beleidsanalist, projectleider, informatiemanager en procesbegeleider ingezet kunnen worden.  

Kurtosis | Nieuws