Kurtosis lanceert AI Onderzoeksprijs voor studenten

28 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Studenten met expertise in AI en een passie voor maatschappelijke vraagstukken opgelet: Kurtosis heeft de ‘AI Onderzoeksprijsgelanceerd. De winnaar krijgt de kans om zijn of haar idee onder begeleiding van voorlopers in het vak uit te werken.

Bij Kurtosis uit Den Haag zijn de consultants dagelijks bezig met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, met behulp van slimme data-analyse en geavanceerde analytics.

“Onze missie is om bij te dragen aan slimmer en datagedreven werken binnen de publieke sector. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken zoals knelpunten in de jeugdzorg, woningbouwopgaven, ontwikkeling van slimme steden en mobiliteitsvraagstukken”, aldus Johan Posseth, partner bij Kurtosis.

Kurtosis - AI Onderzoeksprijs

Posseth is vanuit Kurtosis initiatiefnemer van de nieuwe AI Onderzoeksprijs, die de kans biedt aan gedreven hbo/wo-studenten om aan de slag te gaan met AI-innovatie. “We gaan op zoek naar een AI-gedreven idee dat innovatief is en grote potentie heeft om daadwerkelijk impact te maken. De prijs is open voor alle soorten use cases, zolang het een op AI-gebaseerd oplossing is en voor de publieke zaak.”

Studenten die interesse hebben, kunnen zich tot maandag 17 juni aanmelden. Eind juni wordt door een vakjury bepaald wie zich de winnaar mag noemen, waarna hij of zij per 1 september kan beginnen aan een uitdagend onderzoekstraject.

De jury bestaat uit grote namen in de IT, waaronder Hawre Rahimi (voormalig Tweede Kamerlid), Perry van der Weyden (CEO Pink Elephant), en Wilfred de Graaf (Partner Heights AI).

Posseth: “De winnaar krijgt de mogelijkheid om een betekenisvolle AI-oplossing te ontwikkelen en eigen ideeën uit te werken. Hij of zij wordt ondergedompeld in een dynamische werkomgeving en kan vanzelfsprekend rekenen op de alle support.”