PA Consulting boekt recordomzet van €916 miljoen

22 april 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting heeft het jaar waarin het zijn 80e verjaardag vierde afgesloten met een recordomzet van £790 miljoen.

In 1943 werd PA Consulting opgericht in Londen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van ’s werelds leidende management en technology consultancykantoren. PA Consulting opereert vanuit kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, enkele Scandinavische landen en Nederland.

In het financiële boekjaar 2023 wist PA Consulting een omzet te genereren van ongeveer €916 miljoen, 1% meer dan in 2022 en maar liefst 73% meer dan vijf jaar geleden. Daarbij heeft het zijn team weten uit te breiden naar 4.100 medewerkers. Voor de komende jaren stelt PA Consulting zich ten doel om de omzetgrens van £1 miljard te doorbreken.

PA Consulting boekt recordomzet van €916 miljoen

Christian Norris, CEO van PA Consulting, laat weten dat het managementteam tevreden is met de resultaten van het afgelopen jaar. Die tevredenheid is te begrijpen, want de afgelopen periode kreeg het wereldwijde landschap te maken met impactvolle geopolitieke, economische en sociale ontwikkelingen.

Door alle ontwikkelingen en de afnemende uitgaven van bedrijven aan consultancy (twee jaar terug kende de markt juist nog een piek) zagen veel concurrerende consultancykantoren zich de afgelopen periode genoodzaakt om te snijden in hun personeelsbestand.

“Bij PA geloven we in de kracht van vindingrijkheid om een positieve menselijke toekomst te bouwen”, laat Norris weten. “Deze missie ligt aan de basis van al onze activiteiten. Nieuwe, innovatieve manieren om aan die toekomst te bouwen zijn urgenter dan ooit. Ik ben daarom trots op het werk dat we in 2023 hebben verzet om dit te bereiken, door onze diepgaande technische en branche-expertise in te zetten om nieuwe kansen voor onze klanten te creëren.”

Een voorbeeld van dergelijke projecten is de opdracht die PA Consulting uitvoerde samen met het Britse ministerie van Defensie voor CRENIC. Het betreft een project dat soldaten moet beschermen tegen radiogestuurde bedreigingen. Het project bracht tot op heden 110 tech-, innovatie- en AI-bedrijven van over de hele wereld samen binnen één ecosysteem. Daarbij heeft PA Consulting enkele van de traditionele barrières rond overheidsinkoop doorbroken, om zo innovatie te versnellen.

En in ons eigen land is PA Consulting onder meer strategisch adviseur bij Schiphol. De consultants van PA Consulting hielpen de luchthaven onder meer bij het opstellen en ontwikkelen van plannen voor het duurzamer maken van de bedrijfsvoering en operaties.

Ook in de publieke sector werkt PA Consulting aan transformatie en innovatie, waaronder bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het UWV.

Verder is PA Consulting in de VS betrokken bij een belangrijke innovatie binnen de zorgsector. Een door PA ontworpen chirurgische boor is vorig jaar goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Deze boor is ontworpen om ouderwetse en risicovolle intracraniële ingrepen te vervangen. Deze neurotechnologie wordt momenteel op de markt gebracht.

Het consultancykantoor wist in 2023 bovendien meerdere awards in de wacht te slepen voor de hoge kwaliteit en impact die het met zijn werk realiseert. Zo werd PA Consulting door Forbes erkend als World’s Best Management Consulting Firm en door Consultancy.org als een Top Consulting Firm, zowel in Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Volgens een intern klanttevredenheidsonderzoek is bovendien 97% van alle opdrachtgevers tevreden met het werk van de consultants.

Het M&A-team van het advieskantoor kan ten aanzien van 2023 terugkijken op een rustiger jaar – in de vijf jaren ervoor sloot het kantoor geregeld één of meerdere deals.