PA Consulting boekt recordomzet in 80-jarig jubileumjaar

22 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting heeft 2022 afgesloten met een dubbel feest. In zijn 80-jarige jubileumjaar mag het advieskantoor ook een gerealiseerde recordomzet vieren.

2022 was alweer het zoveelste jaar waarin PA Consulting een sterke groei liet zien. Na wat mindere jaren rondom de financiële crisis markeerde 2014 het begin van het sterke groeipad van de afgelopen jaren. Dit viel samen met de komst van een private equity-investeerder.

Sinds 2016 is PA Consulting meer dan verdubbeld. Vorig jaar steeg de omzet met 13% naar £785 miljoen en het personeelbestand naar meer dan 4.200 collega’s, gedreven door organische groei en de komst van twee overgenomen firma’s in Ierland en de Verenigde Staten.

Revenue of PA Consulting Group 2022

Samen met moederbedrijf Jacobs, een wereldwijd ingenieursbureau dat PA Consulting eind 2020 kocht van investeerder Carlyle Group, streeft het van origine Britse advieskantoor naar nog grotere hoogtes. Begin 2025 wil PA Consulting de magische grens van £1 miljoen hebben aangetikt.

“2022 was weer een geweldig jaar voor PA Consulting”, aldus het advieskantoor in een persbericht. “We hebben uitstekende resultaten geboekt voor onze klanten en blijvende waarde voor hen gecreëerd. De impact die we hebben kunnen maken is geheel te danken aan onze mensen.”

In Nederland telt PA Consulting rond de 80 medewerkers. Hoogtepunten uit 2022 van het lokale team waren het binnenhalen van boardroom-strategieklussen bij Schiphol (naast McKinsey & Company en Boston Consulting Group) en het UWV. Ook wist het een groot contract binnen te slepen bij ProRail.

Naast managementadvisering staat PA Consulting ook bekend voor zijn diensten op het gebied van innovatie, design en research & development. Vorig jaar werd het bureau door Consultancy.nl geschaard onder de hoogste scorende adviesbureaus binnen het innovatie-domein.

PA Consulting staat aan de wieg van tal van innovaties zoals de eerste digitale privételefooncentrale ter wereld, de eerste opneembare CD en het krachtigste prototype van een handlaser.