Lysias helpt gemeenten met aanpak ambtelijke fusie

28 december 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De gemeenten Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel hebben de doelstelling om binnen deze collegeperiode (voor april 2014) de drie ambtelijke organisaties te integreren. De gemeenten hebben Lysias Consulting Group gevraagd om te helpen een Plan van Aanpak voor deze samenwerkingsopgave te ontwikkelen.
 
De fusieplannen zijn op 18 oktober onderstekend door de betreffende wethouders, gemeentesecretarissen en burgemeesters. De beoogde samenwerking tussen de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen heeft als focus dat de kwaliteit van de dienstverlening verbetert, de gemeenten efficiënter werken en minder kwetsbaar zijn.
 
Plan van Aanpak
Het Plan van Aanpak biedt een gedragen aanpak voor het integratieproces, inclusief planning, projectorganisatie en communicatieparagraaf. Het plan is gericht op de ontwikkeling van draagvlak, de manier van werken en op concrete opbouw van de organisatie. Ook kijken we sterl naar ‘laaghangend fruit’ – eenvoudig te realiseren voorbeelden van samenwerking – en het eindbeeld” aldus Femke Smulders, adviseur van Lysias Consulting Group.