Ordina boekt sterk kwartaal in aanloop naar Sopra Steria-deal

26 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In zijn eerste financiële update sinds het accepteren van het overnamebod van Sopra Steria heeft Ordina sterke eerstekwartaalcijfers gepresenteerd.

In Q1 van 2023 kwam de omzet van de IT-dienstverlener uit Nieuwegein uit op €117 miljoen, een stijging ten opzichte van de €111 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De winst kwam uit op bijna €7 miljoen.

“In het eerste kwartaal hebben we opnieuw winstgevende groei gerealiseerd en onze marge bevestigt een solide operationele performance in het eerste kwartaal”, aldus Jo Maes, CEO van Ordina. “We maken goede voortgang in de uitvoering van onze strategie.”

Ordina boekt sterk kwartaal in aanloop naar Sopra Steria-deal

Ordina profiteert volgens de Belgische topman (die sinds 2017 de rol van CEO bekleedt) van een sterke vraag naar zijn diensten in de markten waarin het bureau een solide positie heeft. “Met name in de publieke sector hebben we een sterke groei gerealiseerd.”

Net als in voorgaande kwartalen gaf Maes tijdens de bekendmaking van de cijfers aan dat de schaarste aan IT-professionals het bedrijf parten blijft spelen. “In deze competitieve arbeidsmarkt is het werven en behouden van talentvolle collega’s een van de grootste uitdagingen waar we bij Ordina mee te maken hebben.”

Als gevolg hiervan geeft Ordina meer uit aan werving en talentmanagement, wat het afgelopen kwartaal drukte op de winstgevendheid van het bedrijf. Volgens Maes zal de investering zichzelf echter terugverdienen: “We willen onze medewerkers een uitdagend carrièreperspectief geven.”

Sopra Steria + Ordina

Ordina ligt op koers om zich aan te sluiten bij Sopra Steria. Het Franse IT-bedrijf bereikte vorige maand overeenstemming met het bestuur van Ordina. De belangrijkste aandeelhouders hebben zich achter het bod van zo’n €518 miljoen geschaard en de twee partijen zijn momenteel bezig met het uitwerken van de volgende stappen in het overnameproces.

“We maken goede voortgang met de voorbereidingen voor het definitieve bod”, lieten Sopra Steria en Ordina vorige week weten in een gezamenlijke verklaring. “Een verzoek tot beoordeling en goedkeuring van het bod zal uiterlijk in de tweede helft van mei 2023 bij de AFM worden ingediend. Het proces ter voorbereiding van de bij de Europese Commissie in te dienen aanvraag is gaande. En de Nederlandse ondernemingsraad is gevraagd advies uit te brengen over de voorgenomen transactie.

Naar verwachting zal de deal in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. De twee bedrijven tellen ruim 4.300 werknemers in de Benelux. Ordina-topman Jo Maes staat op de nominatie om de samengevoegde business te gaan leiden.