KPN Consulting grootste ICT consultancybedrijf van NL

02 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

KPN Corporate Market is de grootste ICT-consultancybedrijf van Nederland. IBM en Capgemini staan op de tweede en derde plaats. Dat blijkt uit de jaarlijkse top 40 van grootste ICT-consultancybedrijven van Computable, opgesteld door corporate finance adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF). De top 10 ICT-consultancybedrijven van Nederland:

AdviesbureauKPN Corporate Market*IBMCapgeminiAtosAccentureImtech ICTLogicaCentricOrdinaSogeti

2012 2011
1 1
2 3
3 2
4 5
5 7
6 9
7 6
8 4
9 10
10 -


De ranking is samengesteld op basis van de totale omzet van ICT-consultancybedrijven gegenereerd in Nederland. Omzetten uit andere branches werd buiten beschouwing gelaten.
* KPN Consulting is onderdeel van KPN Corporate Market.

Top 10 redelijk stabiel
De top 10 is redelijk stabiel gebleven ten opzichte van een jaar geleden. Enige nieuwkomer in de top 10 is Sogeti, de overige IT consulting bureaus wisselen hooguit van plaats binnen de top 10. Zo zijn Atos, Accenture en Imtech ICT gestegen. De forse daling van Centric, van #4 naar #8, heeft te maken met een nieuwe meetmethode: vorig jaar werd de omzet uit ICT-activiteiten uit ingenieurs- en bouwactiviteiten ook meegeteld.

Groot = populair?
Opvallend is dat de grootte van ICT-consultancybedrijven sterk gerelateerd is aan de populariteit. Eind vorig jaar brachten MBCF en Computable de ranking ‘Populairste ICT Adviesbedrijven van Nederland’ uit. Met uitzondering van BT bestaat de top 10 van beide rankings uit dezelfde spelers. Ook op het gebied van populariteit staat KPN Consulting op #1. Zie het bericht ‘KPN Consulting, Capgemini en IBM beste ICT bedrijven’ voor meer informatie.