Adviesbureau Morgens voegt zich bij ecosysteem van Conclusion

31 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Leids organisatieadviesbureau Morgens heeft zich aangesloten bij zakelijke IT-dienstverlener Conclusion.

Als onderdeel van het Conclusion-ecosysteem, dat bestaat uit zo’n 25 bedrijven en 2.000 werknemers, verwacht Morgens meer impact te kunnen maken binnen de drie sectoren waarin het actief is: zorg, onderwijs en overheid.

“Conclusion biedt een uitstekende basis om onze dienstverlening te versterken”, vertelt Petra van Zeeland, partner bij Morgens. “Wij zien veel mogelijkheden om binnen het ecosysteem intensief met andere bedrijven samen te werken om toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van en in het publieke domein te waarborgen.”

Adviesbureau Morgens voegt zich bij ecosysteem van Conclusion

Morgens specialiseert zich als consultancybureau in thema’s als procesverbetering, digitale en organisatietransitie, strategieontwikkeling en -executie en verandermanagement. Met de digitale en IT-expertise van Conclusion (rond de 20 van de 25 werkmaatschappijen hebben een focus op IT) versterkt Morgens vooral zijn expertise op het gebied van digitale transformatie – een thema dat prominent speelt in alle drie de sectoren die het bureau bedient.

Zo staat digitalisering centraal in de transitie van de zorg naar een betaalbare en efficiëntere toekomst, terwijl het ook in het onderwijs van groot belang is voor de ambities binnen zowel de onderwijslogisitiek als de leerervaring van studenten. En ook binnen de overheid – van ministeries tot gemeenten – staat digitalisering centraal binnen verbeterplannen voor burgers en bedrijfsleven.

Daarnaast biedt de aansluiting volgens Van Zeeland nieuwe carrièrekansen voor de circa 65 medewerkers van Morgens. “Denk aan het kunnen meewerken aan grotere, complexe projecten. En aan het opdoen van kennis, inspiratie en samenwerking.”

Voor Conclusion, dat groot is geworden door een buy-en-build strategie, is Morgen de derde partij die zich dit jaar aansluit bij het ecosysteem. Eerder werden twee digital agencies ingelijfd.

Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion, ziet de komst van Morgens als een mooie aanvulling op de consultancydienstverlening in de publieke sector. “Het zorgt dat we meer kennis en kunde in huis hebben om complexe businessvraagstukken binnen de sector op te lossen. Het is een prachtige stap in het aanbieden van full-service dienstverlening aan onze klanten, van strategie tot executie, van technologische innovatie tot de adoptie van nieuwe werkwijzen door de organisatie.”

Morgens blijft opereren als een zelfstandig onderdeel en onder de eigen naam. Het bureau zal binnen de groep nauw optrekken met onder meer Conclusion Consulting (consultancy, 80 werknemers), KWD Resultaatmanagement (projectmanagement, 50 werknemers) en techpartijen zoals D&A medical group (dat zich richt op de zorgsector).