Petra van Zeeland benoemd tot partner bij Morgens

23 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft zijn partnerteam uitgebreid met Petra van Zeeland. Van Zeeland begon eind 2017 bij het adviesbureau als Senior Consultant en maakte destijds de overstap vanuit het Erasmus MC.

“Na een jaar bij Morgens al partner, dat is heel bijzonder. Dat was helemaal niet mijn bedoeling”, zegt Petra van Zeeland over haar recente promotie bij Morgens. “Ik ben bij het adviesbureau komen werken omdat ik van toegevoegde waarde wilde zijn voor de zorg. Wat is er dan mooier om te werken bij Morgens, waar dat centraal staat en waar eveneens allemaal collega’s actief zijn waarmee je samen aan die missie werkt.”

Van Zeeland vertelt dat ze ruim een jaar geleden op zoek was naar een nieuwe uitdaging: “Ik was na ruim veertien jaar bij het Erasmus MC toe aan een nieuwe stap. Dat lag absoluut niet aan het Erasmus MC, want dat is een enorm mooie organisatie. Ik merkte echter dat ik breder wilde kijken dan alleen het ziekenhuis en juist de totale zorgketen wilde ontdekken. En dat wilde ik ook doen met allerlei mensen die bezig zijn met grote veranderingen, onder andere in de zorg. En zo ben ik uiteindelijk bij Morgens terecht gekomen.”

Petra van Zeeland benoemd tot partner bij MorgensDe nieuwe partner verliet het Erasmus MC eind 2017, waar ze van begin 2013 tot aan haar overstap de rol van Business Manager Patient & Zorgadministratie vervulde. Daarvoor – van medio 2009 tot en met eind 2012 – was Van Zeeland actief voor het universitair medisch centrum als Senior Adviseur. Eerder was ze zo’n anderhalf jaar werkzaam als Organisatieadviseur bij het Rotterdamse ziekenhuis. Van Zeeland begon bij het Erasmus MC in 2003 als Adviseur Bedrijfsvoering, een functie die ze ruim vierenhalf jaar bekleedde.

“Ik heb het ontzettend naar m’n zin hier bij Morgens. Het is een mooi team met ontzettend enthousiaste mensen die elke dag werken aan de organisatie van morgen, zowel in de zorg, overheid als in het onderwijs”, aldus Van Zeeland. Ze legt uit waar ze zich in haar rol als partner onder meer hard voor wil maken: “Ik vind het heel erg belangrijk dat we het goede van Morgens behouden. En dan bedoel ik dat we geen dikke rapporten schrijven maar werkelijk organisaties helpen om klaar te zijn voor de dag van morgen door in te zetten op implementeren.”

Frank van Berkel, eveneens partner van het adviesbureau, heeft veel vertrouwen in Van Zeeland: “Het mooie is dat Petra niet alleen precies weet wat er speelt in de ziekenhuizenwereld, maar ook een groot netwerk heeft opgebouwd in allerlei landelijke programma’s waarin zij een rol speelde. Deze combinatie bleek gelijk heel goed te zijn: Petra weet wat er speelt en kent een groot deel van de spelers. Wij zagen al snel dat Petra ook een extra accelerator is, dus zijn we gaan kijken hoe we dit kunnen uitbouwen. Dit heeft geresulteerd in haar partnerschap.”