People Change organiseert leergang ‘Leiderschap voor Change’

14 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 9 november start de leergang ‘Leiderschap voor Change’ voor verandermanagers, kwartiermakers, managers en professionals die willen leren leiding te geven aan veranderingen in de organisatie. De leergang wordt georganiseerd door People Change.

People Change is een adviesbureau dat werkt vanuit de filosofie dat persoonlijke leiderschapsontwikkeling de hoeksteen is van organisatietransformatie. “Elke transformatie staat of valt met de manier waarop ze wordt ingezet”, aldus People Change-oprichter Rogier Offerhaus.

“Daarbij is de menselijke benadering cruciaal”, legt hij uit. “Om te kunnen veranderen heeft de organisatie de volledige betrokkenheid en inzet van alle leidinggevenden en professionals nodig. Ieder mens reageert anders op verandering en heel vaak weten mensen zelf niet goed waar zij staan in een verandering en hoe zij zelf kunnen veranderen.”

People Change organiseert leergang ‘Leiderschap voor Change’

“De kunst is om de transformatie zodanig te faciliteren dat de mensen en teams zich uitgenodigd voelen om te veranderen – om een positieve bijdrage te leveren vanuit haar of zijn unieke talent, waarden, visie en intuïtie. Persoonlijke verandering en organisatietransformatie gaan hand in hand.”

Deze visie wordt in steeds meer organisaties onderkend en daarom introduceert People Change dit najaar een nieuwe leergang waarin leiderschap bij verandertrajecten centraal staat, zodat mensen leren om zelf veranderingen te begeleiden, veranderinterventies te ontwerpen en te faciliteren en collega’s te coachen in veranderingen.

De leergang ‘Leiderschap voor Change’ is speciaal voor leiders, verandermanagers, HR-managers en andere professionals die geheel zelfstandig een beweging van leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling willen kunnen (door)starten of willen uitbreiden.

Organisator en begeleider van de leergang Bert-Jan ter Hofte: “We leiden deelnemers op tot veranderkundig coach en facilitator, zodat ze zelf de verandering in de organisatie vorm kunnen geven.”

Meer weten? Geinteresseerden in de leergang kunnen contact opnemen met Bert-Jan ter Hofte.

“Iedereen kan een leider zijn en – zoals de naam People Change al suggereert – is het juist dit persoonlijk leiderschap dat van cruciaal belang is in het vergroten van de veranderkracht van een organisatie: door te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen kunnen zij impulsen geven aan teamontwikkeling en kan ook de organisatie zich ontwikkelen”, aldus Ter Hofte. “Deelnemers krijgen toegang tot de kennisbank en tools die People Change partners gebruiken bij het begeleiden van verandertrajecten en transformatietrajecten.”

Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de leergang. Inschrijven kan tot 2 november 2022.