OnePLM voegt zich bij Nederlandse digitale transformatiegroep

05 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Holland Capital heeft OnePLM overgenomen, een van de grotere softwarepartners van Siemens Digital Industries. OnePLM wordt samengevoegd met branchegenoten Magnus Digital, Dimensys, cards PLM Solutions en Appronto.

“De overname van OnePLM is, na de krachtenbundeling van onze andere portfoliobedrijven in februari dit jaar, een mooie stap in onze buy-and-build-strategie. Hiermee versterkt de groep haar leidende positie binnen digitale transformatie nog verder”, zegt Ewout Prins, Managing Partner bij Holland Capital.

Met de toevoeging van OnePLM sluiten zo’n 100 professionals zich aan bij de bedrijvengroep, die nu gezamenlijk 420 medewerkers in dienst heeft. Zij richten zich samen op een keur aan digitale diensten, waaronder product lifecycle en asset management, IT-architectuur, low-code applicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie.

OnePLM voegt zich bij Magnus Digital, Dimensys, cards PLM Solutions en Appronto

Het Britse OnePLM (gevestigd in de buurt van Oxford) specialiseert zich in product lifecycle- en asset management-diensten en -oplossingen. Het bureau levert consultancy, engineering, software en training aan organisaties en maakbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

OnePLM werd oorspronkelijk opgericht als Cutting Edge Solutions en in 2019 omgedoopt tot OnePLM, kort na de overnames van Majenta (2018) en TEAM Engineering (2019). Ditmaal sluit het zich zelf dus aan bij een andere partij, en wordt daarmee het vijfde bedrijf in de groep van Holland Capital.

“De krachtenbundeling draagt bij aan de visie om middels de technologieën Siemens, SAP, Mendix en Boomi een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van de maakindustrie, ook wel ‘Industry 4.0’ genoemd”, zegt Peter-Jan Simons, CEO van de groep.

Ook zet de Nederlandse groep hiermee een grote stap in haar internationale ambities. “We kunnen hiermee onze klanten in het VK – en de Benelux – nog beter van dienst zijn”, aldus Simons.

De grootste van de vier partijen, Magnus uit Naarden, is sinds november 2020 onderdeel van Holland Capital. In januari 2021 werden Dimensys en Cards PLM Solutions toegevoegd. Appronto is sinds februari dit jaar van de partij.

OnePLM verwacht door de krachtenbundeling zijn ambities sneller te kunnen verwezenlijken, zodat het “de meest complete Siemens Digital Industries-partner voor maakbedrijven in West-Europa” kan worden. Ook kan het zijn dienstverlening verbreden naar andere segmenten, waaronder op het gebied van low-code en SAP. Daarmee “kan de volledige digitale transformatie worden ondersteund”, aldus Mark Parry, Managing Director van OnePLM.

De komende maanden staan naar verwachting nog meer overnames op de planning voor de groep. “We hebben de ambitie om één van de leidende digitale transformatiepartijen te worden in West-Europa, en kijken naar uitbreiding naar de DACH-regio”, sluit Simons af.