Vier specialisten in digitale transformatie bundelen de krachten

04 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Vier bureaus die zich specialiseren in IT en digitale transformatieconsultancy – Magnus Digital, Dimensys, Cards PLM Solutions en Appronto – gaan intensief samenwerken. Drijvende kracht achter de krachtenbundeling is Holland Capital, dat een belang heeft in alle vier de partijen.

De grootste van de vier bureaus is Dimensys, een specialist in SAP en procesoptimalisatie binnen asset-intensive sectoren (denk aan de bouw, infrastructuur en de maakindustrie). Het bedrijf is vooral bekend om zijn expertise in asset en product lifecycle management, supply chain en projectmanagement. Bij Dimensys werken zo’n 130 medewerkers in Nederland en België.

Magnus Digital is de technologiepraktijk van Magnus. Het bureau levert IT- en organisatieadvies rondom thema’s als digitale transformatie, data analytics, ERP-implementaties en de ontwikkeling van low-codeoplossingen. Magnus Digital telt ongeveer 100 consultants en werkt vooral voor partijen in de retail, consumentengoederen, groothandel, productie, onderwijs, transport en bouw.

Magnus Digital, Dimensys, Cards PLM Solutions en Appronto

De twee overige businessunits van Magnus, Magnus Energy en Magnus Black, vallen buiten het samenwerkingsverband met Dimensys, Cards PLM Solutions en Appronto.

Appronto is een specialist in de ontwikkeling van low-codeoplossingen op het Mendix-platform en de realisatie van systeemintegraties via Boomi’s cloudintegratieplatform. Het bedrijf heeft circa 40 consultants en is sinds gisteren een deelneming van Holland Capital.

Cards PLM Solutions is een partij met (ruim 60 professionals) met vestigingen in Nederland en België. Het bedrijf specialiseert zich in de digitalisering van bedrijfsprocessen en informatiestromen binnen de maakindustrie, met een focus op product lifecycle management. Dit doet het voornamelijk voor partijen in automotive, aerospace, hightech-machinebouw, medische apparaten en consumentengoederen.

Holland Capital heeft sinds januari vorig jaar een belang in Dimensys en Cards PLM Solutions. De investering in Magnus dateert uit november 2020.

Samen hebben de partijen – die onder eigen brand in de markt blijven opereren – ruim 330 medewerkers. “Met deze krachtenbundeling van complementaire expertise en technologieën ontstaat een product- en dienstenaanbod waarmee klanten volledig kunnen worden bediend bij hun digitale transformatievraagstukken binnen het SAP-, Siemens-, Mendix- en Boomi-domein”, zegt Ewout Prins, Managing Partner bij Holland Capital.

Reacties van de bureaus

Peter-Jan Simons, Managing Director van Magnus en Dimensys: “De markten en diensten van deze nieuwe combinatie zijn enorm complementair met voldoende overlap om elkaars taal te spreken. Dat merkten we al meteen op bij een aantal gezamenlijke digitale transformatieprojecten waarin we sectorexpertise en diensten van de verschillende bedrijven combineerden.” 

Bas van der Horst, Managing Director van Appronto: “De wereld verandert in een sneltreinvaart en om niet achter te raken is het belangrijk dat organisaties een businessmodel en IT-architectuur kiezen waarbij ze in staat zijn om mee te bewegen en voorop te lopen. Door de krachtige combinatie van kennis en kunde op het vlak van ERP, low-codeapplicaties en integraties en productieoplossingen zijn we in staat om onze klanten te laten winnen in het tijdperk van de digitalisering.”

Erik Burghoorn, CEO van Cards PLM Solutions: “Digitale transformatie is een zeer actueel en sterk groeiend thema voor onze klanten. Het is zelfs extra gestimuleerd door de Covid-19-pandemie. De combinatie van kennis en ervaring binnen SAP, Mendix en Siemens maakt ons een zeer sterke partner voor klanten, zowel lokaal als internationaal.”