Dimensys haalt investeerder aan boord voor groeiambities

15 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Dimensys heeft zijn vizier gericht op internationale uitbreiding. Hiertoe heeft het 20 jaar oude adviesbureau groeikapitaal aangetrokken van Holland Capital, dat steeds meer voet aan de grond krijgt in de zakelijke dienstverlening.

“In Holland Capital hebben we een sterke en strategische sparringpartner gevonden die ons verder helpt met schaalvergroting via een buy en build-strategie. Zo kunnen we de komende jaren verder groeien, zowel nationaal als internationaal”, aldus Alexander Haas, de topman van Dimensys.

Met een team van zo’n 150 consultants en staf verspreid over kantoren in Den Bosch en Antwerpen is Dimensys een middelgroot adviesbureau. Maar in het nichesegment waarbinnen het bedrijf opereert – SAP-implementatiediensten en operational excellence in kapitaalintensieve sectoren – behoort Dimensys tot een van de leidende partijen.

Het bureau helpt opdrachtgevers – tot de klantenkring behoren partijen als ASML, ProRail, Infrabel en Heijmans – met het slimmer en effectiever inzetten van hun assets. Zo kan met slimme monitoring en procesoptimalisatie de efficiency van machines worden verhoogd, en de levensduur van infrastructurele assets als kabels, gebouwen of publieke assets worden verlengd.

De vraag naar dit type consultancywerk zal de komende jaren naar verwachting sterk gaan toenemen. De zogeheten ‘Industry 4.0’-revolutie (het samenkomen van tal van innovatieve technologieën als cloud, Internet of Things en robotisering) in kapitaalintensieve sectoren biedt bedrijven ongekende kansen om hun operaties en asset management te verbeteren. En daar kunnen ze de hulp van consultants goed bij gebruiken.

Het management van Dimensys ziet daarom kansen om de positie in de Benelux verder uit te breiden en om nieuwe markten te betreden. Als eerste staan de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) op het netvlies.

Ewout Prins, Managing Partner bij Holland Capital, legt uit waarom het private equity-bedrijf in deze ambities gelooft: “Dimensys heeft een onderscheidende propositie op het gebied van SAP Asset en Product Lifecycle Management. Met haar specialistische kennis helpt ze klanten met complexe uitdagingen op het vlak van het beheer en de exploitatie van kapitaalgoederen. Wij zien voor Dimensys volop kansen om zowel autonoom als via buy & build verder door te groeien.”

Portfolio in de zakelijke dienstverlening

Voor Holland Capital vormt de deal de derde in korte tijd binnen de branche. Deze week investeerde Holland Capital in Microsoft-partner Intercept, en eind november nam het een belang in digitale transformatiespecialist Magnus. Andere portfoliobedrijven zijn onder meer IT-spelers Valorie en Wortell.