Appronto slaat vleugels uit naar buurland België

09 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Appronto, een low-code IT-consultancybureau uit Breda, heeft zijn vleugels uitgeslagen naar België, waar het nauw zal gaan optrekken met samenwerkingspartners.

“Dit is voor een logische volgende stap in onze groei”, zegt Bas van der Horst, managing director bij Appronto. Het bedrijf is sinds 2013 actief met het bouwen van applicaties op de architectuur van Mendix en Boomi – twee veelgebruikte leveranciers van low-code oplossingen.

Na al verschillende klanten te hebben bediend in België (waaronder KLEA) en met het oog op zijn ambities, kiest Appronto nu ook voor fysieke aanwezigheid in ons buurland.

Appronto slaat vleugels uit naar buurland België

“Steeds meer organisaties raken overtuigd van de kansen die low-code biedt om hun digitale transformatieprocessen in goede banen te leiden. Denk aan flexibiliteit, de hoge ontwikkelsnelheid, de gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop het business en IT dichter bij elkaar brengt”, zegt Van der Horst.

Daarnaast geniet Appronto steeds meer aanzien onder opdrachtgevers, ook in het buitenland. Dit komt vooral doordat het bedrijf uit Breda recent nog in de schijnwerpers werd gezet door zowel Siemens als Boomi. “We zijn door Siemens verkozen tot de Top Cloud Partner in de Benelux en hebben de Boomi Partner Spotlight Award in de wacht gesleept.”

Dit sterke trackrecord moet het bureau in staat stellen zich stevig in de Belgische markt te nestelen – “een interessante en kansrijke groeimarkt”, stelt Van der Horst. “België is klaar voor digitale transformatie en intelligente oplossingen gebaseerd op low-code ontwikkeling. Voor Appronto liggen hier mooie kansen.”

In de uitbreiding naar België kan Appronto leunen op de support van Dimensys (een IT & Business consultingbedrijf) en cards PLM Solutions (een specialist in product lifecycle management) – twee Nederlandse bedrijven waar Appronto nauw mee optrekt. De drie firma’s zijn samen met Magnus Digital en OnePLM onderdeel van een samenwerkingsverband, met investeerder Holland Capital als drijvende kracht achter de groep.

“We willen als consortium samen uitgroeien tot de leidende partij op het gebied van digitale transformatie. We streven naar een plekje in de top 5 van Europa”, zegt Peter-Jan Simons, managing director van de groep (en managing director van Magnus Digital en Dimensys). “Dimensys en cards PLM Solutions zijn al jaren actief op de Belgische markt en zien dat bij hun klanten ook behoefte is aan low-codeoplossingen. Met Appronto geven we invulling aan deze vraag.”

Ook operationeel heeft de samenwerking voordelen. Appronto trekt deze maand in bij Dimensys (in Antwerpen) en de teams gaan nauw samenwerken bij prospects, met kennisdeling en op opdrachten.