Digitale transformatiebureaus lanceren overkoepelende Emixa-brand

10 januari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Drie jaar na de start van zijn buy-and-build-campagne binnen het digitale transformatiedomein heeft Holland Capital nu Emixa gelanceerd, de overkoepelende groep boven zijn vijf portfoliobedrijven Appronto, cards PLM Solutions, Dimensys, Magnus Digital en OnePLM.

Emixa start met een team van ongeveer 420 medewerkers, dat werkzaam is vanuit kantoren in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De groep heeft de ambitie om uit te groeien tot een van de belangrijkste spelers in West-Europa op het gebied van digitale transformatiediensten voor de industriële en productiesector.

“Onze bedrijven richten zich op vraagstukken rond procesoptimalisatie, product lifecycle en asset management, IT-architectuur, low-codeapplicaties, systeemintegraties, data analytics en change management”, legt Emixa-CEO Peter-Jan Simons uit.

Digitale transformatie-bureaus lanceren overkoepelende Emixa brand

Aan de basis van het digitale bouw- en implementatieaanbod staat een reeks technologische samenwerkingsverbanden, in het bijzonder met Mendix (gericht op low-code), SAP (ERP) en Siemens (product lifecycle management). “Samen biedt Emixa zijn klanten een unieke one stop shop voor geïntegreerde digitale transformatieoplossingen”, aldus Simons.

De reis van Emixa werd reeds in 2020 afgetrapt, toen Magnus Digital werd overgenomen door Holland Capital. In januari 2021 sloot zowel Dimensys als Cards PLM Solutions zich aan bij de groep. Vorig jaar werden vervolgens Appronto en OnePLM toegevoegd aan de mix.

De vijf bureaus blijven onder hun eigen naam actief, maar zullen onder het Emixa-merk gezamenlijk optrekken om de vruchten te plukken van de samenwerking, schaalvoordelen en extra financiële armslag voor investeringen.

Emixa - How we help

Over de vijf bedrijven


Appronto
is een specialist in de ontwikkeling van low-codeoplossingen op het Mendix-platform en in de realisatie van systeemintegraties via Boomi’s cloudintegratieplatform.

Cards PLM Solutions is gespecialiseerd in de digitalisatie van bedrijfsprocessen en informatiestromen binnen de maakindustrie. Het bedrijf is Platinum Smart Expert-partner van Siemens Digital Industries Software.

Dimensys helpt bedrijven in onder andere de bouwnijverheid, infrastructuur en maakindustrie bij het realiseren van operational excellence binnen hun bedrijfsprocessen. Het heeft jarenlange ervaring op de kennisdomeinen asset en product lifecycle management, project- en portfoliomanagement en supply chain management. Dimensys is gecertificeerd als SAP Gold Partner, SAP Partner Center of Expertise en SAP Recognized Expertise Partner. 

Magnus Digital levert diensten rondom digitale transformatie, data analytics, ERP-implementaties en de ontwikkeling van low-codeoplossingen. Ook ontzorgt het klanten met het beheer van deze oplossingen. Magnus Digital is onder meer actief in retail, FMCG, groothandel, productie, onderwijs, transport en bouw.

OnePLM is naar eigen zeggen een van ’s werelds grootste Siemens Digital Industries Software Partners en de nummer één Europese partner. Het bedrijf levert PLM-diensten en -oplossingen aan bedrijven binnen de maakindustrie in het Verenigd Konikrijk en Ierland, zowel aan onafhankelijke gebruikers als OEM’s.