Magnus trekt investeerder Holland Capital aan voor groei

30 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybedrijf Magnus heeft extern kapitaal aangetrokken waarmee het zijn groeiambities verder vorm wil geven.

“We zijn op zoek gegaan naar een partner die samen met ons wil investeren in de toekomst”, zegt Peter-Jan Simons, Managing Director van Magnus. Met het beschikbaar gekomen kapitaal wil de digitale transformatiespecialist drie doelstellingen realiseren. 

“Ten eerste”, legt Simons uit, “we willen ons dienstenportfolio uitbreiden.” Magnus levert momenteel advies- en implementatiediensten op het gebied van digitale transformatie, data analytics en data science, innovatie en technologie en is partner van onder andere SAP, Microsoft en Mendix. De meeste klanten zijn actief in de sectoren energie, retail, consumentengoederen, onderwijs en media.

Magnus trekt investeerder Holland Capital aan voor groei

Het verder uitbouwen van de portefeuille aan eigen oplossingen is een tweede ambitie. Het bekendste product hiervan is OIL, een omnichannel-ordermanagement-platform van Magnus dat inmiddels door meer dan 20 grote retailers wordt gebruikt om verkooporders uit webshops, winkels en marktplaatsen centraal aan te sturen, alsook voor de levering aan stores en afhaalpunten.

Ten derde wil Magnus investeren in de uitbreiding van zijn team en de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering. Het in Naarden gevestigde bedrijf telt op dit moment iets meer dan 150 consultants, digitale experts en IT-specialisten.

Holland Capital

Investeerder Holland Capital is een bekende partij in de wereld van digitale transformatie. De private equity-firma heeft reeds belangen in USoft (een leverancier van een low-code platform), Yenlo (een systeemintegrator), Wortell (een IT-dienstverlener) en Valori (een software testingbedrijf).

“Met Holland Capital hebben we een partner gevonden die onze ambities deelt en ons met haar ervaring en kennis kan helpen bij het versneld realiseren van onze plannen”, aldus Simons. 

Ewout Prins, de Managing Partner van Holland Capital, is in zijn nopjes met de deal: “Magnus is één van de leidende spelers op het gebied van digitale transformatie in Nederland. Met zijn hoogopgeleide consultants, kennis van actuele technologische platforms en eigen tools, is het echt een partner voor zijn klanten. Wij zijn enthousiast om het managementteam van Magnus te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun groeiplannen.”