SAP erkent Dimensys als een leidende support partner

30 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De wereldwijde ERP reus SAP heeft Dimensys opnieuw gecertificeerd als een Partner Center of Expertise (PCOE) in Nederland. 

Het in Den Bosch gevestigde consultancybureau, dat is gespecialiseerd in process- en IT-consulting, draagt de PCOE status al sinds 2012, toen het als een van de eerste consultancybureaus in de Benelux dit label kreeg toegekend. 

Bedrijven die beschikken over de PCOE certificering hebben het recht om als een geaccrediteerde aanbieder van SAP support diensten op te treden. SAP hanteert een streng proces, om er voor te zorgen dat haar gecertificeerde partners aan de hoogste standaarden voldoen. Dit proces omvat checks op gecertificeerde mensen, infrastructuur, supportprocessen en governance.

Volgens SAP lukt het enkel “een klein percentage van SAP partners” het PCOE certificeringsproces te doorlopen, als gevolg van de complexe vereisten die worden gesteld. Dat betekent klanten er op kunnen vertrouwen dat de elite SAP partners die de certificering wel weten te voltooien, “consistente, uniforme en op hoog niveau SAP expertise en kwaliteit kunnen bieden”. 

SAP erkent Dimensys als een leidende support partnerDimensys heeft in navolging van een onafhankelijk audittraject zijn certificering nu voor de vijfde keer voor een periode van twee jaar verlengd. De goedkeuring is onder meer gebaseerd op hun managed services-dienstverlening aan klanten zoals bijvoorbeeld bouwbedrijf Jan Snel, logistiek dienstverlener Euro Pool System, zorgverlener Parnassia en Airbus Defence and Space Netherlands.

Alle supportaanvragen van deze en andere klanten lopen via Dimensys Managed Services (DMS). De medewerkers van Dimensys DMS onderhouden de klantsystemen proactief en nemen alle aanvragen van klanten in behandeling. Acties worden ondernomen en gecommuniceerd naar de betrokken leveranciers en klant. Als de oplossing is gerealiseerd wordt de call gesloten en geëvalueerd. 

Met hun huidige certificering achter de rug, heeft Dimensys ook zijn taakomschrijving uitgebreid. Het bedrijf is nu ook PCOE gecertificeerd voor SAP Analytics – een van de snelstgroeiende gebieden binnen het veelzijdige landschap van SAP systemen – en mag hier dus ook support voor leveren. 

Volgens Peter Kleinjan, partner bij Dimensys, is de hercertificering een groot compliment naar iedereen die bij het bureau betrokken is bij de SAP-dienstverlening. “Door de certificering hebben onze klanten de garantie dat ons kwaliteitsmanagement en onze service van een zeer hoog niveau zijn en dat we over alle technische mogelijkheden beschikken om SAP-systemen in de lucht te houden.” 

Dimensys is vooraanstaand SAP-consultancybureau. Zo is het bedrijf een SAP Gold Partner, en gecertificeerd als SAP Recognized Expertise Partner voor onder meer Solutions Engineering; Construction & Operations; Industrial Machinery & Components; Asset Management; Manufacturing; en Supply Chain Management.