Peter van Wijk treedt toe tot managementteam van Novius

01 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Na jaren als opdrachtgever met Novius te hebben samengewerkt, sluit Peter van Wijk zich per vandaag als executive aan bij het adviesbureau, onderdeel van Royal HaskoningDHV.

“Ik ken Novius al langer vanuit de klantzijde waar we vruchtbaar hebben samengewerkt op het gebied van klantgerichte dienstverlening, IT-transformatie en datamanagement”, laat Van Wijk weten.

Zijn ervaring met zijn nieuwe werkgever stamt uit zijn tijd bij Aegon, waar Van Wijk zo’n veertien jaar werkzaam was. Novius is een goede bekende van de verzekeraar, waar het al jaren actief is met thema’s als strategisch IT, programma- en projectmanagement en businessinformatieplanning.

“Novius brengt een sterke integrale visie en aanpak op (digitale) transformatie”, zegt Van Wijk, die verschillende leidinggevende rollen heeft bekleed bij Aegon. Hij was onder meer Directeur Klant Interactie Management en meest recentelijk Hoofd van de Transformation & Portfolio Office, een functie waarin hij sturing gaf aan de projectenportefeuille van Aegon.

“Peter brengt veel ervaring mee in businesstransformaties en changeportfolio’s in complexe organisaties. Hij heeft een integrale kijk op verandermanagement met oog voor mens, proces en technologie en is een sterke verbinder in de samenwerking tussen mensen en partijen met vaak verschillende belangen”, aldus David de Graaf, Global Director Digital bij Royal HaskoningDHV.

Als managementteamlid zal Van Wijk een “belangrijke bijdrage leveren” aan de verdere groei en ontwikkeling van Novius, laat De Graaf weten.

Ook zal hij zich richten op de uitbouw van de programma-, change- en transitiemanagementpropositie van Novius. “Daarnaast coach ik professionals in hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met de kennis van Novius wil ik bijdragen aan het opzetten en leiden van nieuwe of vlottrekken van bestaande (digitale) transformatietrajecten in organisaties.”

“Fantastisch dat we met de komst van Peter een flinke boost geven aan onze slagkracht bij het realiseren van digitale transformatietrajecten bij onze klanten!”, sluit De Graaf af.

Novius is sinds oktober 2020 onderdeel van Royal HaskoningDHV (een ingenieursbureau met 6.000+ medewerkers wereldwijd). Novius maakt deel uit van het bedrijfsonderdeel Digital.