Ton de Jong nieuwe directievoorzitter van TwynstraGudde

15 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TwynstraGudde heeft de zoektocht naar een opvolger voor Micky Adriaansens afgerond. Per 1 juli wordt Ton de Jong geïnstalleerd als directievoorzitter.

Met Ton de Jong haalt TwynstraGudde een ervaren adviseur en bestuurder aan boord. Hij is sinds 1991 actief in de zakelijke advisering en heeft leidinggegeven aan verschillende advies-, onderzoeks- en ingenieursbureaus.

Momenteel is hij Managing Director bij TNO EnergieTransitie, een onderzoekscentrum voor energievraagstukken. Daarvoor was hij partner bij PA Consulting en gaf hij als CEO/Managing Director leiding aan Sweco en Capgemini Invent in ons land.

Ton de Jong, Directievoorzitter, TwynstraGudde

De Jong begon zijn loopbaan bij EY, binnen de adviespraktijk van het Big Four-kantoor. Hij maakte vervolgens de overstap naar Capgemini, als onderdeel van Capgemini’s overname van EY Consulting. In totaal heeft hij zo’n 20 jaar doorgebracht bij de twee bureaus.

“Ton brengt met zijn ervaring van ‘buiten’ de frisse blik, visie en persoonlijkheid die we zochten om het leiderschap van onze organisatie te versterken, onze strategie mede vorm te geven en leiding te geven aan de uitvoering ervan”, aldus Frank van Es, die samen met De Jong de directie van TwynstraGudde vormt.

“Ik volg TwynstraGudde al jaren met veel interesse, maar dat is van de buitenkant. Door alle gesprekken die ik de afgelopen periode heb gevoerd, heb ik TwynstraGudde leren kennen als een mooi bedrijf met professionals die het hart op de goede plek hebben en intrinsiek gedreven zijn de wereld een beetje mooier te maken”, zegt De Jong over zijn keuze.

“Ik heb er bijzonder veel zin in om samen met alle collega-professionals mijn tanden te zetten in de maatschappelijke transities die op dit moment zo belangrijk zijn”, voegt hij toe.

De Jong volgt Micky Adriaansens op, die na zes jaar aan het roer te hebben gestaan in de zomer de overstap maakte naar de politiek. Adriaansens is minister van Economische Zaken en Klimaat.