Capgemini Consulting topman Ton de Jong vertrekt

22 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Ton de Jong (45), de huidige Managing Director van Capgemini Consulting Nederland, verlaat het adviesbureau. Hij wordt per 1 december de nieuwe Country Managing Director van Grontmij Nederland. Ton de Jong werkte ruim 20 jaar voor Capgemini Consulting en haar juridische voorganger Ernst & Young Consulting.
 
Grontmij is met 9.000 professionals het op twee na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa.

Nieuwe Managing Director Capgemini Consulting?

Het is nog onbekend wie Ton de Jong zal opvolgen als Country Managing Director van Capgemini Consulting. De Jong stond 5 jaar aan het roer, nadat hij in 2008 het stokje overnam van Mario van Vliet, die de overstap maakte naar Deloitte en daar nog steeds Managing Partner is van Deloitte Consulting.

Grontmij tevreden

Grontmij CEO Michiel Jaski is verheugd met de aanstelling van de ervaren adviseur: “We zijn er van overtuigd dat hij een uitstekende Country Managing Director voor Grontmij in Nederland zal zijn, omdat hij over de deskundigheid en ervaring beschikt die essentieel zijn voor het leiden van een dienstverlenende onderneming met professionals”.

Over Ton de Jong

Ton de Jong begon zijn carrière in 1991 bij Ernst & Young Consulting. In de jaren daarna rondde hij de Registercontrollersopleiding (VU) af en de Beroepsopleiding Management Consultancy (Sioo). In 2000, toen Capgemini de adviestak van Ernst & Young overnam voor €11,5 miljard (destijds de grootste fusie in de geschiedenis van de sector), stapte hij over naar Capgemini Consulting. Bij Capgemini Consulting werd hij o.a. verantwoordelijk voor de Public Sector industrie. In 2008 werd Ton de Jong benoemd tot Managing Director van Capgemini Consulting Nederland. Daarnaast is de Jong lid van het Global Executive Committee van Capgemini Consulting.