Frank van Es in directie van adviesbureau TwynstraGudde

29 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vier jaar na zijn benoeming tot partner, is Frank van Es aangesteld als bestuurslid bij TwynstraGudde. Hij vormt per 1 september samen met Micky Adriaansens de tweekoppige directie van het organisatieadviesbureau. 

Frank van Es werkt al twaalf jaar bij TwynstraGudde, waarvan de laatste vier als managing partner van de adviesgroep Mobiliteit & Infrastructuur. Hij is gespecialiseerd in asset management en helpt beheerders van infrastructuur met organisatorische vraagstukken, zoals het vervangen en renoveren van assets en het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Hij richt zich op drie pijlers: beter organiseren, beter presteren en beter samenwerken. 

In zijn nieuwe rol als bestuurder zal hij zich vooral bezighouden met het versterken van de marktactiviteiten van TwynstraGudde. Het bureau kan terugkijken op een van zijn beste jaren in de afgelopen 15 jaar (11% omzetgroei en een verdubbeling van de nettowinst) en vooruitkijkend heeft het consultancykantoor zich ten doel gesteld het team uit te bouwen naar 400 mensen tegen 2024. Vandaag de dag telt TwynstraGudde zo’n 300 partners, adviseurs en staf. 

Frank van Es in directie van adviesbureau TwynstraGudde

Ondanks de crisis heeft TwynstraGudde – of ‘TG’ zoals ze het zelf vaak noemen – de stijgende lijn van 2019 dit jaar vooralsnog doorgezet. Adriaansens zegt hierover: “We doen het dit jaar beter dan we hadden begroot vóór corona. We profiteren vooral van het feit dat we veel overheidsorganisaties als klant hebben, daar lopen opdrachten gewoon door. Ongeveer 60% tot 70% van ons werk is bij overheden en overheidsinstanties.”

Van Es wijst op het feit dat overheidspartijen juist nu baat hebben bij onafhankelijke partijen die zowel expertise als mankracht kunnen leveren. “'Opdrachtgevers zijn in deze tijden ook zoekende. Je ziet dat er veel in crisisachtige opzetten wordt gewerkt. En dan zijn wij er ook sneller bij, klanten zien eerder dat ze externe hulp van ons nodig hebben”, aldus de kersverse bestuurder.

Een ander speerpunt van Van Es is het etaleren van de bewezen staat van dienst van het bureau. Het bureau mag  onder meer Schiphol, de Rotterdamse haven en vele ministeries tot zijn klantenkring rekenen, en kan bogen op een hoge klanttevredenheid. Vorig jaar werd TwynstraGudde nog door beslissers verkozen tot een van de beste adviesbureaus van ons land

Maar, “we zijn nog te bescheiden over onze bijdrage en het behaalde resultaat, waardoor onze meerwaarde niet altijd goed voor het voetlicht komt. Met onze kennis van, en ervaring in project- en programmamanagement, veranderkunde en samenwerkingskunde werken we aan de maatschappelijke opgaven van morgen. Daar mogen we trots op zijn en dat meer laten zien.”

Alvorens hij zich in 2008 aansloot bij TwynstraGudde, doorliep Van Es het tweejarige Rijkstraineeshipprogramma van het ministerie van BZK.

Na het nieuws over zijn bestuursbenoeming op LinkedIn te hebben gedeeld is Van Es overladen door complimenten, zo kreeg zijn aankondiging meer dan 500 likes en reacties van collega’s, concullega’s opdrachtgevers en relaties.