Boer & Croon adviseurs interim CIOs bij Politie

16 mei 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pieter Cloo en Jo van den Hanenberg, Partner en Associate bij Boer & Croon, zijn door Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aangesteld als interim CIOs bij de Politie. Zij zullen de opgestapte ICT-directeur Aad Meijboom vervangen voor de periode van drie tot zes maanden. Ze worden daarmee verantwoordelijk voor alle ICT-activiteiten van de politie, waaronder ICT- en innovatieprojecten.

Oud-politiechef Meijboom trad eind april terug nadat een onafhankelijke commissie concludeerde dat de aansturing van de ICT afdeling te wensen overliet.

De Boer & Croon adviseurs hebben de volgende opdrachten meegekregen van Opstelten:

  • het opstellen van een jaarplan voor de uitvoering van het Aanvalsprogramma in het tweede halfjaar 2012 en het eerste halfjaar 2013
  • het opstellen van een voortgangrapportage aan de Tweede Kamer
  • het doen van voorstellen voor de inrichting van de ICT-organisatie van de politie

Over Pieter Cloo
Pieter Cloo is partner bij Boer & Croon Management en verantwoordelijk voor de invulling van interim- en adviesfuncties in de top van de wereld van gebieds-ontwikkeling, infrastructuur en vastgoed-portefeuilles. Voor Boer & Croon heeft Pieter leidinggegeven aan verschillende (semi)publieke organisaties binnen het domein van landbouw en sociale zekerheid. Tussen 1989 en 1994 werkte hij als Senior Consultant bij Hay Group.

Over Jo van den Hanenberg
Jo van den Hanenberg heeft diverse IT-managementfuncties bekleed, waaronder CIO-posten bij DSM, Gasunie en Q-Park. Hij was tot voor kort ook interim CIO bij de Dienst ICT van Amsterdam.