Martijn Brüls en Rosanne Geijtenbeek over hun start bij Morgens

26 april 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe is het om te werken voor Leids adviesbureau Morgens? Ervaren consultants Martijn Brüls en Rosanne Geijtenbeek vertellen in gesprek met Consultancy.nl waarom ze de overstap hebben gemaakt, over hun onboarding en hoe ze de afgelopen periode hebben ervaren.

Begin februari startte Martijn Brüls als consultant bij Morgens. In zijn nieuwe rol richt hij zich op projecten in de zorgsector, en dan vooral op het gebied van digitalisering en gegevensuitwisseling. “De expertise bij Morgens is breed, dus ik zal ook met bijvoorbeeld organisatietransities en strategieontwikkeling in de zorgsector aan de slag gaan.”

Hiervoor werkte Martijn jarenlang als Consultant IT Advisory bij het Nederlandse kantoor van Baker Tilly, een wereldwijd accountancynetwerk met meer dan 37.000 medewerkers. De keuze voor een middelgroot kantoor als Morgens was een bewuste.

Martijn Brüls en Rosanne Geijtenbeek over hun start bij Morgens

“De omvang van Morgens past goed bij mij”, vertelt Martijn. “Ik vind het fijn om alle collega’s te kennen en te weten met welke opdrachten zij bezig zijn. En ik heb gemerkt dat de impact die je hebt als consultant zeker niet minder wordt bij een middelgrote organisatie!”

Wat ook een belangrijke rol speelde in Martijns keuze voor Morgens was dat hij bij het bureau de kans krijgt om zich “verder te ontwikkelen met projecten in de zorgsector”, zo geeft hij aan.

Ook voor zijn kersverse collega Rosanne Geijtenbeek heeft adviseren in de zorgsector altijd de voorkeur gehad. Voorafgaande aan haar start bij Morgens werkte ze enkele jaren voor Archipel Zorggroep, in haar laatste rol als projectleider.

“De complexiteit van het zorgstelsel in combinatie met de kwetsbare doelgroep biedt veel uitdaging. Ik werk dan ook het liefst voor een organisatie in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Bij Morgens zit ik in de marktgroep langdurige zorg, waardoor ik mij hier meer op kan focussen”, vertelt Rosanne, die uitlegt dat ze specifiek voor Morgens koos vanwege de “enthousiaste collega’s die ik heb gesproken, en het positieve beeld dat zij schetsten over de cultuur van Morgens”.

Direct aan de slag

Met tevredenheid blikt Rosanne terug op haar start bij het adviesbureau uit Leiden, waar ze meteen op een project werd gezet. “Ik ben direct gestart met een nieuwe opdracht bij de Stichting Landelijke Coördinatie COVID-19 Bestrijding, en dit onderdeel van de zorg is nieuw voor mij.”

“Iedereen werkt met passie om impact te maken in maatschappelijk relevante opdrachten.”

“Samen met collega’s van Morgens en andere adviseurs werken we aan het versterken en ondersteunen van de DPG’en en GHOR-bureaus door het creëren van één proactief centraal kennispunt waar landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van de continuïteit van zorg samenkomen.”

Haar start was zowel uitdagend als leuk. “Doordat ik direct met een opdracht startte en tegelijkertijd ook bezig was met het leren kennen van Morgens was mijn eerste periode druk. Gelukkig ben ik goed opgevangen en begeleid zodat de tijd voorbij is gevlogen.”

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Vooral de wijze waarop Morgens investeert in zijn adviseurs maakt het bureau volgens Rosanne zo’n aantrekkelijke werkgever. “Morgens heeft veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo heb ik een mentor waarmee ik maandelijks afstem hoe het gaat in mijn opdrachten en waaraan ik de komende periode wil gaan werken. Mede door feedback te vragen aan collega’s en klanten blijf je jezelf ontwikkelen.”

In het kader van professionele ontwikkeling maakt Morgens ook gebruik van een inwerkprogramma met verschillende trainingen over onder andere lean management, liberating structures, projectmatig werken en verandermanagement.

“Het is super om te zien hoe makkelijk collega’s elkaar vinden en helpen.”

“Daarnaast is er ook veel ruimte voor eigen inbreng en start ik met de yellow belt, omdat ik mij graag in lean wil laten certificeren”, legt Rosanne uit. “Wat ik fijn vind is dat er binnen Morgens veel mogelijk is en ik daardoor opdrachten kan doen die goed bij mij passen en waarin ik me kan ontwikkelen.”

Samenwerking en sfeer

Volgens Martijn en Rosanne is het vooral de sfeer en onderlinge samenwerking die maken dat beide consultants uitstekend op hun plek zitten. Martijn: “Iedereen is ontzettend aardig en werkt met passie om impact te maken in maatschappelijk relevante opdrachten. Iedereen is oprecht geïnteresseerd en laat je welkom voelen.”

Het adviesbureau doet volgens hem bovendien “écht moeite om het werken bij Morgens zo leuk mogelijk te maken”, door zowel te focussen op persoonlijke ontwikkeling als de vele informele activiteiten die worden georganiseerd. “Er is zelfs een groepje dat de taak heeft om het werken bij Morgens zo leuk mogelijk te maken!”

Rosanne herkent dit beeld binnen Morgens: “Het is super om te zien hoe makkelijk collega’s elkaar vinden en helpen. Er zijn veel verschillende initiatieven opgezet door collega’s met interesse in een bepaald onderwerp – zoals publieke gezondheid en liberating structures – waardoor continu wordt samengewerkt om mooie diensten en producten neer te zetten.”