Ervaren en junior adviseurs over werken bij Cmotions

22 april 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een team van zo’n 50 mensen is Cmotions een van de grotere data science-bureaus van ons land. Vier collega’s vertellen waar ze zich zoal mee bezighouden en hoe ze het vinden om bij het bedrijf te werken.

Jeanine Schoonemann

Jeanine Schoonemann viert over enkele maanden haar tienjarig jubileum bij Cmotions. Daarmee is ze de meest ervaren van het viertal. Cmotions omschrijft ze als een “tweede thuis”. Toen ze eind 2012 voor het eerst het kantoor binnenstapte, na enkele jaren bij het UWV, had ze nooit verwacht dat ze er tien jaar later nog steeds zou rondlopen.

“Voordat ik bij Cmotions begon sprak consultancy mij niet aan. Het leek mij onhandig om telkens op andere plekken te werken en om nergens een basis te hebben. Inmiddels zijn we meer dan negen jaar verder en heb ik het nog steeds enorm naar mijn zin!”Ervaren en junior adviseurs over werken bij Cmotions

Jeanine kan nu juist vaststellen dat ze de diversiteit in haar opdrachten zeer op prijs stelt, en dat dit een van de belangrijkste factoren is geweest om gemotiveerd te blijven en om in haar rol steeds te blijven leren. Zo wist ze door te groeien naar haar huidige functie van Principal Consultant.

In deze leidende rol is de ervaren data scientist verantwoordelijk voor het managen van projecten bij opdrachtgevers. “De vrijheid, diversiteit, leuke klanten, maar vooral de werkomgeving maken dat ik nog steeds met heel veel plezier bij Cmotions werk.”

Naast haar opdrachten voor klanten werkt Jeanine ook aan diverse innovatieve projecten. Zo is ze betrokken bij The Analytics Lab, de incubator playground waar Cmotions werkt aan innovatieve oplossingen. Ook zet ze zich in voor Project Friday, een project van enkele vrijdagmiddagen, waar alles draait om kennisontwikkeling én plezier.

Tot slot houdt ze zich bezig met het verzorgen van events, zoals de zogeheten Data Analyse Hackathons, en het ontwikkelen van diverse data science-producten.

Philip Vermeij

Philip Vermeij werkt sinds een jaar voor Cmotions. Ook hij vindt het erg leuk om te werken aan interne opdrachten. “Als consultant bij Cmotions krijg je veel ruimte om naast de opdrachten waaraan je werkt ook samen met collega’s aan interne projecten te werken om opgedane kennis met elkaar te delen, of juist nieuwe dingen te leren die je in je werkzaamheden niet altijd tegenkomt. Dat hoor je natuurlijk vaker, maar het is in dit geval echt waar!”

Sinds zijn start in april vorig jaar heeft Philip net als zijn collega’s aan uiteenlopende projecten mogen werken, elk op het snijvlak tussen data analytics en data science. Die afwisseling spreekt Philip zeer aan. “De opdrachten zijn altijd heel divers, en ik ervaar veel vrijheid om zelf te kunnen kiezen voor de tooling of programmeertalen waarin ik het werk wil doen.”

“Kom je ergens even niet uit? Dan zijn er altijd meerdere collega’s die klaarstaan en je graag even willen helpen.”

Voorafgaande aan zijn start bij Cmotions werkte Philip jarenlang als partner bij Nubis Digital Agency en vervulde hij diverse (technische) projectmanagementrollen, meest recentelijk bij een marketing & advertising-partij.

Bij Cmotions zit hij na een jaar al helemaal op zijn plek. Wat hem in het bijzonder bevalt is de goede samenwerking die hij binnen de cultuur van Cmotions en het team ervaart: “Kom je ergens even niet uit? Dan zijn er altijd meerdere collega’s die klaarstaan en je graag even willen helpen.”

Ernst Bolle

Ernst Bolle sloot zich eind 2019 als Senior Consultant aan bij het team. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft hij zich op verschillende vlakken ingezet. Zo bouwde en valideerde hij machine learning-modellen voor diverse energieproducten en werkte hij nauw samen met data engineers om deze modellen in productie te nemen.

Verder was Ernst verantwoordelijk voor het proactief stimuleren van het gebruik van versiebeheer binnen het team en daarbuiten, was hij betrokken bij het opstarten van Python-ambassadeurs – om het gebruik van en het delen van kennis over de open source programmeertaal te stimuleren – en hield hij zich bezig met het volledig automatiseren van een periodiek customer survey-proces.

In een van zijn opdrachten bij Cmotions zette Ernst zich in voor een grote energieleverancier. “Ik kwam terecht in een gezellig en kundig team van data-driven marketingspecialisten, speciaal opgericht voor middellangetermijnprojecten”, blikt hij terug. “Tijdens deze opdracht ben ik er ook achter gekomen dat ik data engineering interessant vind.”

Wat Ernst in het bijzonder waardeert aan Cmotions is dat het bureau hem veel ruimte biedt voor professionele ontwikkeling. “In overleg met Cmotions ben ik al tijdens de opdracht aan een relevante opleiding van zes maanden begonnen. De opgedane kennis en ervaring van deze opdracht en de opleiding pas ik dagelijks toe in mijn huidige opdrachten.”

Bert Bokma

Niet alleen de “ruimte om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen” is wat werken bij Cmotions bijzonder maakt, maar ook de ruimte om je “eigen invulling te geven binnen projecten”, zo vertelt een van de jongste aanwinsten van het team, Bert Bokma. “Binnen de projecten krijg je de vrijheid om ze aan te pakken zoals jij denkt dat goed is.”

De voormalig Capgemini-consultant werkte meest recentelijk voor softwareplatform Presspage en daarvoor enkele jaren als client operations manager voor online uitgever Wakoopa. Inmiddels is hij een half jaar onderdeel van Cmotions.

In deze korte tijd heeft Bert al drie verschillende klanten ondersteund en helpt hij momenteel een vierde klant. “Door deze afwisseling heb ik het gevoel al heel snel heel veel geleerd te hebben”, geeft hij aan.

Ook intern draagt Bert graag zijn steentje bij: “Naast de opdrachten voor klanten zijn er intern ook allerlei initiatieven waaraan je deel kunt nemen om, samen met je collega’s, leuke projecten op te pakken en nieuwe dingen te leren.”