‘Passie als drijfveer voor kwaliteit’: Partner Ilse Heurkens blikt terug op 11 jaar bij Quintop

07 april 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel

In 2020 werd Ilse Heurkens benoemd tot partner bij Quintop. Van beide kanten niet zo’n gekke keuze, want Ilse is al 11 jaar onlosmakelijk verbonden met de HR-transformatiespecialist. We vragen haar naar haar rol als partner en haar loyaliteit naar Quintop en diens klanten – wat motiveerde haar om zo ver te komen? “Hard werken, doorzetten maar ook met plezier aan het werk zijn. En daarna samen genieten van het resultaat.”

We spreken Ilse op het kantoor van Quintop in Utrecht: “Eindelijk, het kan weer!”, begint ze vrolijk. “Elkaar in levende lijven zien en spreken. Ik hecht zoveel waarde aan dat samen-gevoel.”

“Dat is wat mij in eerste instantie ook bij Quintop aansprak en wat ik wil vasthouden en overdragen aan iedereen binnen het bedrijf: aan het werk zijn bij de klant maar ook een fijne thuisbasis hebben bij Quintop, van elkaar leren maar ook lol hebben met elkaar. Zeker in ons vakgebied zie je hoe cruciaal het contact met mensen is. Samen kom je tot het beste resultaat.”

Ilse Heurkens, partner bij Quintop

Hard werken en samen genieten

Ilse groeide op in een ondernemersgezin, waar ze leerde hoe belangrijk het is dat een organisatie de betekenis van dat woord waarmaakt, en dus ook daadwerkelijk goed georganiseerd is. In het familiebedrijf zag ze met eigen ogen dat samen hard werken belangrijk is, maar samen genieten net zo goed.

Mede daarom vindt ze de familiaire sfeer bij Quintop zo belangrijk: “Mensen dienen optimaal gefaciliteerd te worden zodat ze met passie aan het werk kunnen zijn en echt toegevoegde waarde kunnen leveren”, legt ze uit. Zowel binnen Quintop zelf als bij de HR-transformatieprojecten bij klanten neemt Ilse de ervaring van thuis mee.

Geen moment verveelt

Die ervaring speelde ongetwijfeld ook een rol in haar keuze voor de studie Internationale Bedrijfskunde. Nadat ze was afgestudeerd werkte ze vierenhalf jaar als HR-consultant. Vervolgens begon ze bij Quintop. De stap naar de Utrechtse specialist in HR-transformaties voelde meteen goed.

“Ik heb veel uitdagende opdrachten mogen doen. En het verveelt niet. Ik werk nog steeds met hetzelfde plezier als toen ik 11 jaar geleden begon. Bij Quintop geloven we dat passie de drijfveer is voor kwaliteit. Hier werken mensen die gedreven zijn om mensen en organisaties succesvoller te maken door het optimaliseren van hun dienstverlening of organisatiestructuur.”

De afgelopen jaren vervulde Ilse projectmanagementrollen bij uiteenlopende klanten als Shell, ING, Hogeschool Utrecht en AkzoNobel. Complexe HR-systeemimplementaties, organisatieveranderingen, het invoeren van een nieuw HR-operating model en een nieuwe manier van werken.

“We krijgen vaak te horen dat organisaties weer een Quintopper willen, ‘omdat die dingen voor elkaar krijgen’.”

Die flexibiliteit en brede inzetbaarheid typeert Quintoppers, zo geeft Ilse aan. “We doen niet moeilijk en nemen de rol op ons die de klant nodig heeft: programmamanager, projectmanager, PMO, change & communicatiemanager, businessanalist – jij vraagt het, wij doen het.”

“We staan aan de kant van de klant en trekken samen op. We helpen de mensen binnen een organisatie om nog beter te worden in wat ze doen, met het uiteindelijke doel om het project succesvol af te ronden en de organisatie beter achter te laten dan we haar aantroffen.”

Springplank voor de volgende generatie

Ilse treedt ook op als mentor in het High Potential-programma, dat Quintop zo’n vijf jaar geleden is gestart om zijn mensen continu te blijven bijscholen en ontwikkelen. “Ik vind het mooi om te zien dat mensen hier terechtkomen vanuit de studiebanken en direct aan de slag kunnen. De eerste werkjaren hebben mij heel sterk gevormd en ik vind het heel bijzonder dat we als Quintop een belangrijke rol kunnen spelen in deze eerste jaren.”

“We zijn een springplank voor een volgende generatie consultants. Maar ook voor mensen die op een later moment in hun carrière bij ons terechtkomen kunnen we veel betekenen. Hier kun je je opgedane ervaring bij klanten toepassen, je hebt voldoende afwisseling in je werk en kunt je kennis delen. Daar leer je zelf van, maar het geeft ook frisse energie.’’

Klaar om verder te groeien

Ook Quintop zelf is dan ook nog altijd volop in ontwikkeling. Het bedrijf viert zijn 25-jarig jubileum en wordt vandaag de dag tot de leidende HR-adviesbureaus van Nederland gerekend. Eerder dit jaar werd Marja van den Tweel benoemd tot de vierde partner, naast Wilco Bontenbal, Erik Geerts en Ilse zelf.

Het viertal heeft goed voor ogen wat ze de komende jaren willen gaan doen. Ilse: “We hebben een sterk team neergezet en als partners zijn we klaar om samen de komende jaren verder te groeien op het gebied van HR-transformatie. De Quintop-aanpak verliezen we daarbij niet uit het oog: wij hebben langdurige relaties met klanten en kiezen daarbij voor een pragmatische aanpak.”

“We krijgen vaak te horen dat organisaties weer een Quintopper willen, ‘omdat die dingen voor elkaar krijgen’. Dat is een prachtig compliment en ik deel die mening. Wij pakken door, kijken net even verder en hebben bovenal ook plezier in wat we doen. Dat maakt me trots op dit bedrijf. En er ligt nog veel moois in het verschiet. Kortom, ik verwacht dat je de komende jaren nog meer van ons zal zien en horen.”

Ben je ook iemand die dingen voor elkaar krijgt? Quintop is altijd op zoek naar nieuw talent. Kijk hier voor de actuele vacatures.