TwynstraGudde benoemt Karin Bax tot lid van de RvC

11 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TwynstraGudde heeft Karin Bax toegevoegd aan zijn raad van commissarissen. Ze volgt Paul Riemens op, die na twee termijnen terugtreedt als lid van het toezichthoudende orgaan.

Het nieuwe RvC-lid neemt jarenlange ervaring in bestuurlijke en toezichthoudende rollen mee naar het 300 professionals tellende TwynstraGudde. Het adviesbureau helpt publieke en private opdrachtgevers op het gebied van onder meer samenwerkings- verander- en organisatiekunde en project- en programmamanagement.

Bax kan bogen op een sterk trackrecord in het managen van teams, transformaties en verandertrajecten, zowel voor nationale als internationale organisaties. Momenteel is ze directeur van NLWorks, waar ze leidinggeeft aan een team van programmamanagers dat zich richt op het opzetten en versnellen van internationale publiek-private samenwerkingsprogramma’s, om zo organisaties te helpen bij hun maatschappelijke vraagstukken.

Karin Bax, Lid Raad van Commissarissen, TwynstraGuddeNaast haar nieuwe rol als RvC-lid bij TwynstraGudde blijft Bax ook haar huidige rol als toezichthouder bij de RET (Rotterdamse Electrische Tram) vervullen. Eerder in haar loopbaan heeft Bax bij Heineken International uiteenlopende organisatieontwikkelings-, verander- en reorganisatietrajecten mogen leiden. Ook vervulde ze diverse lijnmanagementfuncties bij NS International en HiSpeed.

Frank van Es, directeur van TwynstraGudde, is blij met de komst van Bax en de versterking van de RvC: “Haar kracht ligt in het combineren van abstract, strategisch denken met een pragmatische mentaliteit en een sterke verbinding met de menselijke kant van de organisatie waar verandering nodig is.”

De raad van commissarissen van TwynstraGudde heeft als taak toezicht te houden op de strategie van het organisatieadviesbureau en het functioneren van het bestuur. De overige twee leden van het driekoppige toezichtsorgaan zijn Rob van Gijzel (voorzitter) en Anne-Marie Rakhorst.

Van Gijzel, sinds 2017 RvC-voorzitter bij het adviesbureau, is als voormalig burgemeester van Eindhoven een bekend gezicht in het publieke domein. Rakhorst is een expert is op het gebied van duurzaamheid, met jarenlange ervaring in het domein als ondernemer, publicist en veelgevraagd spreker. Haar benoeming lag in lijn met TwynstraGudde’s ambitie om tegen 2025 het duurzaamste adviesbureau in Nederland te zijn.

Bax heeft veel zin in haar nieuwe rol: “Ik kijk uit naar de samenwerking met TwynstraGudde. Vooral hun maatschappelijke gedrevenheid en mensgerichte aanpak spreken mij erg aan.”