Strategieboetiek Eurekon is een certified B Corporation

24 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategieboetiek Eurekon is officieel gecertificeerd als B Corporation, een beoordeling die wordt toegekend aan bedrijven die een goede balans weten te vinden tussen financieel gewin en waarde voor mens en planeet.

“Eurekons missie om met strategisch advies een inclusievere en duurzamere economie te bouwen is hiermee officieel. We mogen ons aansluiten bij een wereldwijde groep bedrijven die vooroploopt in het gebruiken van business as a ‘force for good’”, zegt Niels Janssen, Managing Director van het in Rotterdam gevestigde Eurekon.

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.500 bedrijven in 70+ landen gecertificeerd als B Corporation. Bekende namen die in ons land met het certificaat zijn onder meer Ben & Jerry’s, Tony’s Chocolonely, Dopper en Triodos Bank.

Strategieboetiek Eurekon is een certified B Corporation

Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet een bedrijf zich aantoonbaar inzetten voor werknemers, cliënten, maatschappij en milieu. De lat ligt hoog: voor certificering moet een bedrijf minimaal 80 punten scoren, de gemiddelde score van bedrijven die het assessment doorlopen is ongeveer 50. Vervolgens wordt van bedrijven verwacht dat ze zich blijven ontwikkelen – elke B Corp herhaalt deze strenge toets elke drie jaar.

Met een score van boven de 100 punten schaart Eurekon zich onder de koplopers. “Wij zijn trots op onze score en hebben de ambitie deze jaar op jaar te verbeteren”, zegt Janssen.

“Duurzaamheid en balans zitten in ons DNA. Om te beginnen in onze adviezen”, voegt Ton Nguyen toe, senior consultant bij Eurekon en verantwoordelijk voor de certificatie. “Eurekons strategisch adviezen zijn zo opgebouwd dat ze duurzaam bijdragen aan een beter resultaat – zowel voor cliënten als voor de wereld als geheel. Door écht samen te werken met de cliënt en krachtige data-analyse praktisch toe te passen hebben adviezen veel en snel effect.”

Daarbij legt hij ook de link tussen de kwaliteit van de dienstverlening naar klanten en de cultuur binnen Eurekon zelf. Duurzaamheid en balans komen ook tot uiting “in de manier waarop we werken en met elkaar omgaan”, aldus Nguyen. “Structureel veel uren maken beperkt de creativiteit en leidt niet tot een beter resultaat. Bij Eurekon bewaken we de balans tussen werk en privé.”

Cliënten waarderen de aanpak van Eurekon. “De vraag naar onze dienstverlening neemt toe. We zijn dan ook op zoek naar mensen om ons team uit te breiden”, sluit Janssen af.

Andere adviesbureaus die het B Corp-certificaat dragen zijn onder meer Been Management Consulting, Fronteer, Kirkman Company, en P2.