B Corp-bureau P2 neemt intrek in duurzaam kantoor

17 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

P2 gaat verhuizen. Na 18 mooie jaren in Slot Rossum neemt het bureau deze zomer zijn intrek in het splinternieuwe kantoor ‘Houtwerk’ op Campus Werkspoor in Utrecht. Met enige pijn in het hart, maar wel in lijn met P2’s hart voor een betere wereld, want het nieuwe kantoor past helemaal bij de duurzaamheidsambities van de B Corporation.

Halverwege vorig jaar begon P2 aan zijn zoektocht naar een nieuw onderkomen. Niet dat het bureau er nou zo belabberd bijzat in het huidige pand – P2 werkt al een kleine twee decennia vanuit het schitterende monumentale Slot Rossum, gelegen in het gelijknamige plaatsje, ingeklemd door de Maas en Waal. 

Dat was het probleem dus niet, maar als je bedrijven wilt inspireren om zo duurzaam mogelijk te opereren, is het natuurlijk belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. En op dat gebied biedt een eeuwenoud pand op een afgelegen locatie nog de nodige ruimte voor verbetering. 

B-Corp bureau P2 neemt intrek in duurzaam kantoor

“We staan als bedrijf uiteraard niet stil”, vertelt Hein van Middelaar, mede-eigenaar van P2. “We willen naar een toekomstbestendige plek. Onze certificering als B Corporation vereist dat we ook daar naar kijken. We zoeken een plek midden in de samenleving; een plek ‘waar het gebeurt’. Een plek die jongeren uitnodigt om bij P2 te komen werken. Bereikbaar zijn voor alle collega’s die geen auto te willen rijden. Een plek die uitnodigt tot meer diversiteit van de samenstelling van P2. Omdat Nederland in de toekomst een inclusieve samenleving moet zijn.”

Zo begon de zoektocht ruim een half jaar geleden. Van Middelaar: “We zochten een inspirerend, eigenzinnig gebouw en locatie, waar de eigen identiteit van P2 zichtbaar gerealiseerd kan worden. Met een (bij voorkeur een groene) buitenruimte of omgeving die mogelijkheden biedt voor overleg, uitwaaien/-lopen of om de gedachten te verzetten.” 

Die werd gevonden in Utrecht, op Campus Werkspoor om precies te zijn. “Een mooie unieke plek op een bedrijventerrein in transitie”, aldus Van Middelaar. Op die plek wordt momenteel nog druk gebouwd aan ‘HoutWerk’. Een pand dat – zoals de naam al doet vermoeden – volledig wordt opgebouwd uit hout. Zo biedt het duurzame werkplekken voor creatieve bedrijven als P2. 

Bovendien komt HoutWerk te staan in een omgeving met een groen karakter – inclusief rondscharrelende kippen – en met “een interessante mix van creatieve bedrijven en industriële bebouwing, goede bereikbaarheid en een kenmerkend campusgevoel”.

Als alles goed gaat wordt HoutWerk in juni opgeleverd. In de zomer kunnen de adviseurs dan nog één keer (met weemoed) omkijken naar het prachtige kasteeltje dat zo lang hun thuis was, voordat de verhuiswagen vertrekt naar het bruisende nieuwe onderkomen.