Joost van Willigenburg versterkt HR tak van Kirkman

03 april 2012 Consultancy.nl

Joost van Willigenburg (30) is per 1 april 2012 als consultant in dienst getreden bij Kirkman Company. Van Willigenburg is afkomstig van Sensus-methode, een adviesbureau gespecialiseerd in proces-management. Bij Sensus-methode, waar hij bijna 3 jaar werkte, was hij Senior Consultant (HR) Process & Change Management. Joost is expert op het gebied van HR en BPM vraagstukken en zal binnen Kirkman Company de HR practice versterken.

Na zijn studie aan de Zuyd University in Limburg begon Joost van Willigenburg begin 2006 zijn carrière bij Vodafone als HR specialist. In de zomer van 2006 maakte hij de overstap naar werving & selectie kantoor TechResources. Na 9 maanden stapte hij medio 2007 naar NorthgateArinso, een wereldwijde HR-dienstverlener. Twee en een half jaar later trad hij in dienst bij Sensus-methode, waar hij zich voornamelijk richte op HR en BPM projecten. Drie jaar later start hij in dienst bij Kirkman Company.

HR adviestak
De HR adviestak van het adviesbureau uit Baarn doet regelmatig onderzoek naar HR vraagstukken. Zo hebben Kirkman Company adviseurs Guido Braam, Sharon Janssen en Thomas Joustra vorige week het boek "HR Shared Service Center Visionary Club, best practices, lessons learned" uitgebracht. Belangrijkste conclusie van de consultants is dat er geen blauwdruk bestaat voor een HR SSC - wel zijn er verschillende lessons learned die succesvol kunnen worden toegepast op de context van een bedrijf. En in januari bracht Kirkman Company de resultaten van twee overige HR onderzoeken naar buiten:
- Perceptie van medewerkers t.o.v. HR SSC verschilt niet per generatie
- De zes gebieden van duurzaam HRM volgens HR directeuren

Nieuws