Drie nieuwe professionals aan de slag bij House of Performance

15 februari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Veranderspecialist House of Performance heeft drie nieuwe professionals verwelkomd binnen het team: Nicky Brunklaus, Mariëlle van Tilburg en Ruben Huidekoper. Alle drie maken ze de overstap vanuit het bedrijfsleven naar de consultancy. In gesprek met Consultancy.nl vertellen ze waarom.

Nicky Brunklaus neemt jarenlange ervaring in (kwaliteits)management en verandering binnen een operationele omgeving mee naar House of Performance. Na het afronden van haar opleiding Biomedical Engineering vervulde ze verschillende rollen in operationele productieomgevingen. Meest recentelijk werkte ze als quality assurance manager in de kaassector. “Naast de inhoud van mijn rol was ik ook bezig met hoe je een verandering teweegbrengt bij mensen.”

“Het allround profiel van een House of Performance-consultant en de brede ontwikkelmogelijkheden zijn een aantal van de redenen waarom ik hier ben komen werken”, motiveert Nicky haar keuze voor het Utrechtse adviesbureau.

Drie nieuwe professionals aan de slag bij House of Performance

“In mijn vorige rol(len) was het ontwikkelen van de afdeling en omgaan met verandering een klein deel van mijn werk. Ik wil hier juist de focus op kunnen hebben”, legt ze uit. “Vooral de menselijke kant van verandering vind ik interessant, en ook hoe je als bedrijf in het dagelijkse werk effectief gebruik kunt maken van data/KPI’s.”

Nicky vertelt dat ze vanaf het begin een “sterke klik” voelt met de waarden van House of Performance. “Wat voor House of Performance belangrijk is in een transformatietraject komt overeen met de zaken die ik belangrijk vind en hoe ik in het verleden vanuit mijzelf de verandering heb opgezet. Vooral de focus op mensen en de koppeling met/tussen verschillende lagen in de organisatie spreekt mij aan.”

Mariëlle van Tilburg heeft jarenlange kennis en ervaring in onder meer operationeel management, accountmanagement, leiderschap, coaching en verandermanagement. Eerder in haar loopbaan werkte ze onder andere bij Randstad Groep Nederland, waar ze na het doorlopen van het management traineeship actief was als operationeel manager.

Meer recent werkte ze voor Stichting IMC Weekendschool, in de rol van senior P&O adviseur. Ze was onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van het HR beleid van de stichting en fungeerde als sparringpartner voor zowel het managementteam als de directie. Bij haar nieuwe werkgever wil ze vooral “impact maken bij meerdere organisaties”, zo vertelt ze. “House of Performance geeft mij de mogelijkheid om dat te bereiken.”

Ook ervaart ze een sterke klik met haar nieuwe werkgever: “Het is echt een waardengedreven organisatie en dat merkte ik al vanaf het moment dat ik solliciteerde: het voelt als een warm bad en er is ruimte voor heel veel plezier. Daar was ik naar op zoek en dat heb ik gevonden. Ik zet graag mijn energie in om waarde toe te voegen aan deze groeiende organisatie.”

Ruben Huidekoper neemt waardevolle ervaring op het gebied van business intelligence mee naar House of Performance, die hij eerder opdeed als Financial Business Analist bij KLM. “Dit betrof een stuk dashboarden, datawarehousing en uiteindelijk stakeholdermanagement”, vertelt Ruben.

Wat hem aansprak in zijn werk was “de vereiste mix van technische vaardigheden, creatief, probleemoplossend denken en soft skills om de adoptie van nieuwe tooling te waarborgen”. Zijn ervaringen brachten hem ertoe zijn loopbaan te vervolgen bij Coolblue (als Reporting Analyst) en Ahold Delhaize (als Data & Reporting Specialist).

Bij House of Performance gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan, in de rol van Data Consultant. “Bij HofP zie ik de kans en ambitie om mijn opgedane ervaring aan dashboarding, ETL, SQL en Azure verder uit te breiden en met effect in te zetten”, aldus Ruben.

Hij kijkt ernaar uit zich te “focussen op het ontwikkelen van datagedreven werken”. Waarom hij na jaren in de industrie nu kiest voor de adviesbranche? “De dynamiek en de benodigde klantgerichte houding is hetgeen wat mij aanspreekt in consultancy.”

Gevraagd waarom hij bewust heeft gekozen voor de Utrechtse veranderspecialist, geeft Ruben aan: “De grondige werkwijze van HofP op het gebied van change management heeft indruk op mij gemaakt: geen concessies doen aan kwaliteit, maar systematisch het beste resultaat willen leveren.”

Ook wijst hij op de culturele waarden die House of Performance kenmerken: “Authenticiteit, intensiteit en reciprociteit.” Hij licht toe: “Deze waarden zorgen voor mij voor een omgeving waar excellence tot gewoonte verheven wordt. Dit heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik hier een goede uitlaatklep vind voor mijn ambitie met data en geïnspireerd kan worden door collega’s die groots durven denken en doen.”