Simone Thien wil impact maken bij House of Performance

01 februari 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Na een sabbatical van ongeveer een jaar heeft Simone Thien een nieuwe uitdaging gevonden bij House of Performance. Thien vertelt over haar keuze voor het adviesbureau en haar passie voor het creëren van maatschappelijke impact.

Simone Thien rondde enkele jaren terug haar master af in International Economics & Business aan Universiteit Utrecht, waarna ze een traineeship volgde bij Eiffel. Als Proces Consultant zette ze zich vanuit het financieel adviesbureau vervolgens in voor onder meer Rabobank en Energie Data Services Nederland.

Begin vorig jaar besloot Thien een sabbatical in te lassen, om zich zowel persoonlijk als professioneel verder te ontwikkelen en zich te beraden op haar volgende carrièrestap. In deze periode deed ze vrijwilligerswerk (ze werkte onder meer als taalcoach), probeerde zoveel mogelijk te reizen en volgde daarnaast een cursus (Professional Scrum Master).

Simone Thien wil impact maken bij House of Performance

“Mijn baan opzeggen was een spannend besluit, maar het bood mij de kans om ongebonden en objectief te reflecteren op waar ik sta op zowel persoonlijk als professioneel gebied, waar ik heen wil groeien en hoe ik daar wil komen”, blikt Thien terug.

Vormen van een eigen visie

Om tot een passende vervolgstap in haar loopbaan te komen, sprak Thien met professionals uit diverse sectoren over wat zij uit hun werk halen, hun visie op werk en hun organisatie. “Dat heeft mij enorm geholpen bij het vormen van mijn eigen visie en het formuleren van mijn waarden, die leidend zijn geworden in het uitzoeken van een nieuwe baan.”

Daarbij werd duidelijk dat ze vooral graag ergens wilde werken waar aspecten als duurzaamheid en organisatieverbetering een belangrijke rol spelen. “Van een oud collega kreeg ik de tip om eens bij HofP te gaan kijken en gelijk sprak de missie van House of Performance mij aan”, vertelt Thien. “House of Performance combineert proces- en organisatieverbetering met een mensgerichte aanpak op gedrag en leiderschap.”

Met een team van ruim 130 consultants ondersteunt het Utrechtse adviesbureau opdrachtgevers bij het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering.

Prettige onboarding

Inmiddels alweer ruim twee maanden aan de slag als consultant, blikt Thien terug op een geslaagde start bij House of Performance. “De onboarding voelde, heel cliché misschien, als thuiskomen. Ondanks corona ben ik ontzettend warm onthaald, iedereen nam de tijd om (online) kennis te maken. Je hebt bij HofP geen oppervlakkige gesprekken, zelfs bij kennismakingsgesprekken ga je al snel de diepte in; door welke waarden wordt iemand gedreven, wat is iemands humor en wat is iemands route geweest tot dusver?”

Als gevolg van de coronamaatregelen werd Thien binnen House of Performance wegwijs gemaakt door middel van een speciaal ontwikkelde onboardingsgame. “Middels gamification en opdrachten leer je gaandeweg niet alleen alle aspecten van de organisatie, maar ook veel mensen en hun specialismes kennen. Zo haal je nog meer uit je kennismakingsgesprekken.”

Bijdragen aan een betere wereld

In haar nieuwe rol wil Thien vooral een positieve impact op de maatschappij maken, een ambitie die ze deelt met het team van House of Performance. “Ik vind het geweldig dat House of Performance ons als medewerkers een tastbare mogelijkheid geeft om binnen ons werk bij te dragen aan een mooiere samenleving. House of Performance heeft tevens een groeiende focus op duurzaamheid, waarbij consultants binnen het interne duurzaamheidsteam deze visie zelf vormgeven en door ontwikkelen.”

Naast dat House of Performance organisaties begeleidt die zelf positief bijdragen aan de maatschappij, komt de focus op duurzaamheid ook tot uiting in de projecten van ‘House of Sharing’. Deze interne praktijk helpt maatschappelijke organisaties belangeloos om hun prestaties te verhogen, processen te optimaliseren, beter samen te werken of leiderschap te ontwikkelen.

“Eigenlijk alles wat we ook bij de klant doen”, legt Thien uit. “Zo zorgt House of Sharing voor blijvende positieve impact op de maatschappij.”

“De reis van het duurzaam ondernemen binnen HofP is geheel transparant en je staat vrij hieraan deel te nemen, en meedenken wordt altijd gewaardeerd. Dat maakt de missie heel erg eigen en ingericht op de organisatie, wat ik ontzettend kan waarderen”, voegt ze toe.

Ruimte voor de mens

Naast het oog voor een betere wereld, proeft Thien bij House of Performance vooral ook de focus op het laten excelleren van de eigen mensen: “Mensen laten excelleren is HofP’s missie en ik geloof dat je door deze holistische kijk veel duurzamere oplossingen kunt bieden, die beter werken voor de ontwikkeling van de organisatie en voor de mensen in een organisatie. Intern zie je dat terug in de waarde van reciprociteit; een familiare sfeer met vertrouwen en respect als basis.”

Dit maakt dat er binnen House of Performance een “grote leercurve” bestaat, omdat er “ruimte is voor discussies, filosoferen en het maken van fouten”, legt Thien uit. “Met zo’n basis maak je alles bespreekbaar en is er veel ruimte voor nieuwsgierigheid, eigenheid en openheid.”

En dat vertaalt zich ook in de opdrachten waar het bureau aan werkt, zo legt ze uit: “Het laten excelleren van mensen zie je ook terug bij de klant. In mijn ogen zorg je dan voor duurzame en gedragen oplossingen en is het echt een uiting van ‘practice what you preach’. Dat is voor mij belangrijk.”