Directeur Jeroen van der Sluis blikt terug op zijn ‘drop-in’ bij Solid Professionals

31 januari 2022 Consultancy.nl 9 min. leestijd

Afgelopen zomer spraken we Jeroen van der Sluis over zijn start als directeur van het consultancyteam van Solid Professionals. Met zijn komst naar het bureau voor de financiële sector keerde hij na vijftien jaar ING terug naar de adviesbranche. Inmiddels heeft hij zijn eerste jaar bij Solid Professionals achter de rug. Hoe is het hem bevallen? We praten bij met Jeroen over zijn ervaringen tot nu toe en zijn plannen voor de consultingpraktijk van Solid Professionals.

Af en toe moet je in één keer in het diepe springen. Waar je veel dingen stapje voor stapje kunt opbouwen, is dat soms simpelweg niet mogelijk. Zoals wanneer je als skateboarder op de rand van de metershoge halfpipe staat en een drop-in wilt doen: alleen de achterkant van je skateboard leunt nog op de rand en je moet in één keer je volle gewicht naar voren verplaatsen om vanuit stilstand plotseling in volle vaart verticaal naar beneden te rijden.

“Zo’n drop-in vereist techniek, maar vooral overgave – en daarmee flink wat aanmoediging, oefening en lef”, vertelt Jeroen van der Sluis, die in zijn jongere jaren fervent skateboarder was.

Jeroen van der Sluis, Directeur, Solid Professionals

“Maar als je het eenmaal doet maakt de angst in één keer plaats voor een krachtig gevoel van euforie. En dat geldt voor veel dingen in het leven: het is eerst eng, maar als je het eenmaal doet valt het enorm mee en ben je maar wat blij dat je het erop hebt gewaagd.”

Jeroen gebruikt de analogie graag voor zijn werk. Hij heeft er zelfs zijn motto van gemaakt: ‘I help you dare to drop in.’ “Ik wil andere mensen helpen bij het wagen van de sprong in het diepe”, legt hij uit.

Hoe vaak je anderen er ook bij helpt, zo nu en dan voelt het weer alsof je zelf boven aan die halfpipe staat – zo ervoer Jeroen een jaar geleden bij zijn start als hoofd van het consultingteam van Solid Professionals.

“Je weet dat je voldoende vlieguren hebt gemaakt en de techniek beheerst, maar je moet erop kunnen vertrouwen dat je hiermee het verschil kunt maken ook bij obstakels en tegenslag”, blikt hij terug. “Een lijnmanagementfunctie binnen een grote bank als ING is natuurlijk wel even wat anders dan leidinggeven binnen een kleine onderneming. Alles gaat veel sneller en het effect van je handelen is direct zichtbaar.”

Wat is er wél mogelijk

En dan vond zijn overstap ook nog eens plaats midden in coronatijd. “Binding opbouwen met collega’s in een nieuwe omgeving vraagt een grote investering. Zeker als veel communicatie digitaal verloopt.”

Gelukkig merkte hij al snel dat Solid Professionals “snel en flexibel” kan schakelen aan de hand van de voortdurend veranderende lockdown-richtlijnen. “Hierbij hebben we als kleiner bedrijf wel een flink voordeel op de grotere corporates. Zodra de regels dat toelieten konden we elkaar fysiek zien en samenwerken op kantoor – cruciaal voor de onderlinge binding.”

“Dit sluit ook aan bij de ‘can-do’-mentaliteit die ik in mijn eerste jaar heb ervaren”, geeft hij aan, “je niet te veel laten leiden door de beperkingen: denk in kansen, wat is er wél mogelijk?”

De spiegel omdraaien

Jeroens start bij Solid Professionals betekende ook zijn terugkeer in de adviesbranche. Voor zijn start bij ING in 2006 werkte hij vijf jaar als consultant voor O&i management consultants en Atos.

“Het is leuk om na zoveel tijd terug te keren in het vakgebied. Je merkt dat mijn vijftien jaar aan de klantzijde van de tafel en mijn vakinhoudelijke consultancyervaring elkaar versterken: je kunt meteen de spiegel omdraaien om na te gaan in hoeverre de klant geholpen is met de oplossing die je nu als consulting partner levert. Ook kun je betere vragen stellen en snap je daadwerkelijk waar de klant buikpuin van heeft.”

Hij geniet er ook van weer volop samen te werken met “gedreven en ambitieuze” jonge mensen. “Je kunt snel schakelen van idee tot realisatie. Het geeft ook de ruimte om veel meer van je creativiteit in te zetten, waardoor je meer van jezelf in je professionele carrière kunt stoppen.”

Human capital is allesbepalend

Uiteraard nam Jeroen talloze lessen mee uit zijn tijd bij ING, waarvan de belangrijkste zelfs kan worden gezien als bepalend in zijn beslissing om zich aan te sluiten bij Solid Professionals: “Human capital is allesbepalend”, zegt hij resoluut. “Dat klinkt in dit digitale tijdperk misschien als een vreemde uitspraak, maar het betekent concreet dat je slimme en gedreven mensen nodig hebt die richting en vorm kunnen geven aan de grootste transformatie binnen de financiële sector.”

Als aanbieder van traineeships, consultants en interim-professionals is Solid Professionals bij uitstek een partij die voorziet in deze cruciale human capital-behoefte, en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de transformatie waarin de financiële sector zich bevindt.

Over de omvang van deze transformatie laat Jeroen geen misverstand bestaan: “Denk aan aanhoudende regeldruk, cost income-ratio’s, veranderende concurrentieposities, de transformatie naar agile en digitale banken, de impact van de lage rentestand op het verdienmodel, cryptovaluta, blockchains, kunstmatige intelligentie en machine learning. En dit is nog maar een greep: als het gaat over de financiële sector kun je beter opnoemen wat níet in beweging is.”

In het aangaan van dergelijke uitdagingen vormen ervaren senior professionals en jonge gedreven starters een “krachtige combinatie”, zo legt hij uit. “Beide kunnen van elkaar leren, elkaar versterken en tot geweldige resultaten komen. Blijven ontwikkelen, je aan elkaar optrekken en elkaar uitdagen zijn niet alleen binnen de klantomgeving erg belangrijk, maar ook binnen het consultancyteam van Solid professionals zelf een belangrijk thema.”

Kandidatenmarkt

Terwijl human capital belangrijker is dan ooit, neemt de schaarste aan talent nog altijd toe. Tezamen zorgt dit er volgens Jeroen voor dat Solid Professionals zich steeds meer beweegt binnen een kandidatenmarkt. “Aan opdrachten geen gebrek, klanten weten ons goed te vinden, maar goede consultants met drie of meer jaren werkervaring binnenhalen is en blijft een uitdaging. Dit geldt voor de gehele sector.”

“Hier zetten we vol op in door middel van marketing en wervingscampagnes”, legt hij uit. “Dit blijft in 2022 een van de belangrijkste speerpunten. Onderscheidend zijn en blijven vraagt scherpte en regelmatig reflectie op jezelf. Wat is ons bestaansrecht? En zijn we helder in hoe we dit communiceren?”

Ook hierbij profiteert Solid Professionals volgens Jeroen van zijn bescheiden omvang. “In combinatie met onze informele cultuur zorgt dit ervoor dat we snel kunnen schakelen: vandaag een idee, morgen uitvoeren.”

Op die manier weet het bureau in het aantrekken van consultants ook op te boksen tegen adviesreuzen als de Big Four. “Wat betreft naam, trackrecord en senioriteit zijn die partijen natuurlijk erg sterk. Maar we merken steeds meer dat onze maatwerkaanpak in begeleiding en opleiding – in combinatie met de ruimte die we bieden voor creativiteit en ondernemerschap – een formule is die niet alleen dicht bij onszelf staat, maar ook steeds meer aanstormend talent aanspreekt.”

De integratie van RPA en datavisualisatie

Het afgelopen jaar stond voor Jeroen ook in het teken van het ontwikkelen van nieuwe klantproposities. “Direct vanaf mijn start ben ik samen met onze consultants aan de slag gegaan, op basis van de trends en innovaties die spelen binnen de branche.”

“De grootste verrassing van mijn debuutjaar binnen Solid Professionals is de mix van vertrouwen en uitdagen: caring en daring.”

Zo investeerde Solid Professionals volop in innovatieve technologische oplossingen (Solutions), zoals de combinatie van robotic process automation (RPA) en datavisualisatie. “Door RPA te combineren met data-analyse en -visualisatie kun je zonder – of met zeer beperkte – handmatige interventie, een volledig proces van brondata, naar beslis- en stuurinformatie organiseren, waarbij de ‘presentatielaag’ wordt gevormd door intuïtieve dashboards.”

“Daarmee kun je als CFO of business controller zelf in real time richting geven aan de managementdata”, legt hij uit. “Waar in 2021 beide proposities nog losse klantopdrachten opleverden, bouwen we deze integrale aanpak in 2022 verder uit.”

Impactvolle projecten

In de klantopdrachten zag Jeroen het afgelopen jaar vooral veel “impactvolle projecten” langskomen op het gebied van datagedreven werken binnen de finance & risk-functies.

“Denk aan vraagstukken op het gebied vanuit regeldruk, data-integratie, lineage en data governance: Hoe zorg je dat een policy daadwerkelijk wordt vertaald naar uniforme datapunten die organisatiebreed vanuit de klantprocessen kunnen worden ontsloten? Hoe kom je vervolgens tot eenduidige datadefinities? Hoe richt je de data governance in binnen een keten en zorg je dat deze aansluit vanaf brondata tot externe rapportage?”

Eén opdracht sprong er voor Jeroen uit. “Het implementeren van een nieuwe finance & risk-datagedreven keten binnen een grote retailbank om aan de externe rapportage-eisen te kunnen blijven voldoen.”

“Als onderdeel van deze transitie is ook een behoorlijke slag gemaakt in het verbeteren van de datakwaliteit. Naast het migreren van de diverse finance-rapportages op de nieuwe keten zijn de consultants aan de slag gegaan met de procesinrichting en een stevige data governance om zo blijvend in control te kunnen rapporteren. Met oog op de komende agile-transformatie is gekeken hoe dit proces zo ingestoken kon worden dat dit ook in de agile-omgeving standhoudt.”

Er werd gewerkt vanuit een plan waarin het verbinden van alle stakeholders en de inbreng van vakinhoudelijke kennis en kunde centraal stond. “Hierbij nemen onze consultants daadwerkelijk eigenaarschap over het klantvraagstuk. We nemen het werk uit handen en leveren. Dit heeft erin geresulteerd dat de nieuwe finance & risk-keten en de daarop geïmplementeerde finance-rapportages live kon gaan per 1 januari 2022. De eerste jaarafsluiting verloopt inmiddels succesvol.”

Vertrouwen en uitdagen

Al met al kan Jeroen terugblikken op een meer dan geslaagd eerste jaar aan het hoofd van het consultancyteam van Solid Professionals. En terwijl de overstap daarmee al zijn verwachtingen wist waar te maken, werd hij gelukkig zo nu en dan ook nog verrast. “De grootste verrassing van mijn debuutjaar binnen Solid Professionals is de mix van vertrouwen en uitdagen: caring en daring.”

Hij legt uit: “Aan de ene kant een familiair gevoel van in contact staan met elkaar – elkaar helpen vanuit vertrouwen en een vangnet en fundament om op terug te vallen. Maar aan de andere kant kun je vanuit die vertrouwde basis juist de uitdaging aangaan: ondernemen, excelleren, boven jezelf uitstijgen. Solid Professionals is bij uitstek een plek die je het vertrouwen geeft om voor de drop-in te gaan.”