Alliander kiest Staffing MS als partner voor inhuur technisch personeel

19 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Netbeheerder Alliander gaat de komende jaren nauw samenwerken met Staffing MS voor de inhuur van tijdelijk technisch personeel.

De komende decennia gaat het energienet volledig op de schop. Dit is met name nodig om te voldoen aan de verschillende vereisten van de hoognodige energietransitie. Denk onder meer aan de decentrale opwekking van stroom en snelle toename van het gebruik van elektriciteit. Daarnaast spelen ook nog eens ontwikkelingen als de internationalisering van energiestromen en digitaliseren van het energiesysteem.

Voor deze megatransitie zijn duizenden nieuwe technici nodig – en hierin schuilt juist een grote uitdaging voor netbeheerders en partijen in de keten. De benodigde 13.000 technici voor de komende vier jaar (een schatting vanuit de branche) kunnen bij lange na niet allemaal worden binnengehaald via reguliere kanalen als werving, herscholing en retentie.

Alliander kiest Staffing MS als partner voor inhuur technisch personeel

En dus komt er meer nadruk te liggen op de inhuur van extern personeel. In dat verband kiest Alliander nu voor een nieuw inhuurmodel, waarbij de netbeheerder het hele inhuurproces belegt bij één partner: Staffing MS. Met de samenwerking verwacht het bedrijf uit Arnhem makkelijker en efficiënter aan technisch personeel te komen.

Heleen Cocu, directeur HRM van Alliander, legt uit: “De komende tien jaar moet Alliander evenveel werk verzetten als in de afgelopen veertig jaar. Aangezien er een groot tekort is aan technisch personeel moeten we slimmer werken en de talenten van onze medewerkers en de mensen op de arbeidsmarkt effectiever inzetten. Het uitbesteden van de externe inhuur draagt hier aan bij.”

“Alliander hoeft niet altijd op alle gebieden kennis in huis te hebben, maar moet daar wel toegang toe hebben op de momenten dat het nodig is. Bijvoorbeeld om pieken op te vangen, te ondersteunen bij het opleiden van eigen personeel, tijdelijke vervanging bij afwezigheid of om heel specialistisch werk te doen. Flexibele inhuur van specialisten is daarom een belangrijke aanvulling op het eigen Alliander-personeel.”

“De samenwerking met Staffing MS gaat ons helpen dit planmatig, gestructureerd en financieel aantrekkelijk te doen op een manier die voor de ingehuurde medewerker soepel en professioneel verloopt. Een echte win-winsituatie.”

Staffing MS werd gekozen na een competitief aanbestedingstraject. De dochteronderneming van HeadFirst Group kwam als winnaar uit de bus vanwege haar kennis van de flexmarkt, efficiënte inhuurprocessen en het toepassen van complexe wet- en regelgeving.

Experts van het adviesbureau nemen per direct de volledige werving- en selectie, contractering en het onderhoud van het vendor management-systeem voor hun rekening. Daarnaast treedt Staffing MS op als consultant en adviseert het Alliander over mogelijke verbeteringen in het inhuurproces. Het contract heeft een duur van drie jaar, met de intentie te verlengen tot acht jaar.

Geo van der Wilk, bestuurder bij HeadFirst Group: “De kern van onze samenwerking is ‘Wij zijn Alliander’, wat betekent dat we – samen met onze onderaannemers en uitzendpartners YoungCapital en Start People – tot in de haarvaten van Alliander kruipen. Met als doel een soepel en effectief inhuurproces, de borging van continuïteit en het verschil maken op thema’s die aansluiten op de maatschappelijke ambities, zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid.”