House of Performance bouwt datateam uit met Guido Klopper

04 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds enkele maanden werkt Guido Klopper als Senior Data Consultant bij House of Performance. De ervaren business intelligence-expert deelt zijn ervaringen met Consultancy.nl.

Als doorgewinterde dataprofessional kan Guido Klopper bogen op jarenlange expertise, in het bijzonder op het snijvlak van business en data. Eerder in zijn loopbaan werkte hij onder meer zo’n vijfenhalf jaar voor uitgeverij VNU, waar hij als business controller de kans kreeg om zich te verdiepen in de wereld van financiële rapportages en consolidatie.

Die ervaringen gaven hem “een diep besef van het belang van kwalitatief goede data en dat deze niet vanzelfsprekend altijd voorhanden is”, zo legt hij uit. Zijn interesse voor business intelligence (BI) en datawarehousing was daarmee geboren en kreeg in de jaren daarop verder vorm bij Tata Steel, waar Klopper in 2007 startte als business intelligence expert en coördinator.

House of Performance bouwt datateam uit met Guido Klopper

Na meerdere rollen binnen BI groeide Klopper bij de staalproducent door naar de rol van manager van de BI-afdeling. “Hoewel een zeer leerzame ervaring miste ik in die functie het uitvoerende BI-werk en met name het directe klantencontact”, zo blikt Klopper terug. Hij kwam hierbij tot het besef dat hij de meeste energie krijgt “van het samen met gebruikers oplossen van hun uitdagingen op het gebied van informatievoorziening”.

Focus op uitvoerende en adviserende rol

Volgend op zijn jaren bij Tata Steel – in zijn laatste rol was hij werkzaam als Business Analyst Finance – besloot Klopper dan ook om weer meer uitvoerende rollen op zich te nemen, zowel in de front-end BI (rapporten, dashboards en analyses) als in de back-end (inrichten datastromen). “Vanwege mijn ruime ervaring mag ik daarbij vaak een coachende en adviserende rol spelen, waar ik ook weer veel energie van krijg”, vertelt hij.

Zo zette hij zich de afgelopen jaren onder meer in als Business Intelligence Consultant (B2B) voor PostNL, werkte hij enkele jaren als BI-specialist voor VWE automotive en was hij meest recentelijk als BI-specialist en teamlead actief binnen PGB Pensioendiensten.  

In oktober is Klopper gestart met zijn nieuwe uitdaging bij House of Performance, waar hij als senior consultant het datateam versterkt. Het Utrechtse adviesbureau ondersteunt opdrachtgevers bij het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering.  

“Toen ik via een recruiter uit mijn netwerk de vacante rol van senior data consultant bij House of Performance onder ogen kreeg, was mijn interesse dan ook direct gewekt. Met name de uitdaging om samen met het huidige team dataconsultants de datagedreven propositie van HofP verder vorm te geven en uit te bouwen was voor mij doorslaggevend”, besluit Klopper.